Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Κ. Γαβρόγλου προς Κ. Μητσοτάκη: «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί» (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Γαβρόγλου προς Κ. Μητσοτάκη: «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί» (Video)

Την έντονη αντίδραση του υπουργού Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου, προκάλεσε η τοποθέτηση του προέδρου της Ν.Δ., Κ. Μητσοτάκη, κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου με επείγουσες ρυθμίσεις για την εκπαίδευση. Ο Κ. Γαβρόγλου χαρακτήρισε τις αναφορές του Κ. Μητσοτάκη σε «κομματική λογική» της κυβέρνησης στον χώρο της Παιδείας ως «ρητορεία χωρίς περιεχόμενο» κι αντέτεινε ότι ο Κ. Μητσοτάκης απέφυγε να πάρει θέση για πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης παρά τις επικρίσεις του για έλλειψη κυβερνητικού σχεδίου για την εκπαίδευση.

Ο Κ. Γαβρόγλου αναρωτήθηκε αν η Ν.Δ. θα πει επιτέλους ότι είναι πρόβλημα που η χώρα μας ουσιαστικά δεν έχει Λύκειο κι οι δύο τελευταίες τάξεις είναι απαξιωμένες. «Το ξέρετε ή δεν ξέρετε τι σας γίνεται κλεισμένοι στα γραφεία σας;» σχολίασε δηκτικά ο Κ. Γαβρόγλου επισημαίνοντας ότι οι εισαγωγικές εξετάσεις μπορεί να είναι αδιάβλητες, αλλά δεν είναι «καθόλου αξιόπιστες» και «τυραννάνε τα 18χρονα». Ο Κ. Γαβρόγλου εκτίμησε ότι η απουσία τοποθέτησης από την μεριά της Ν.Δ. οφείλεται στο ότι δεν επιθυμεί να αναβαθμιστεί το Λύκειο.

Ο Κ. Γαβρόγλου ανέφερε ακόμα τις σημαντικές πρωτοβουλίες για την θεματική εβδομάδα, όπως και για την μαθητεία στα ΕΠΑΛ. Ο Κ. Γαβρόγλου σημείωσε ακόμα ότι το υπουργείο θα προχωρήσει στην θεσμοθέτηση της χωριστής εκλογής πρυτάνεων κι αντιπρυτάνεων. Ο Κ. Γαβρόγλου ενημέρωσε ακόμα ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την αλλαγή του βιβλίου των Θρησκευτικών, ενώ η διαδικασία με το βιβλίο της Ιστορίας προχωρά με ελάχιστες διαφωνίες. Ο Κ. Γαβρόγλου δεσμεύτηκε επίσης να ξαναδεί την διάταξη για την χρηματοδότηση του Ισλαμικού Τεμένους.

«20.000 απολυμένοι με κάτι τέτοια κόλπα, όπως η συνέντευξη, απολύθηκαν»

Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Κ. Μητσοτάκης για την συνέντευξη, ο Κ. Γαβρόγλου συμβούλευσε ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί» κι υπενθύμισε ότι «20.000 απολυμένοι με κάτι τέτοια κόλπα απολύθηκαν». Παράλληλα, ο Κ. Γαβρόγλου στηλίτευσε έντονα την πολλοστή φορά που ο Κ. Μητσοτάκης υπερασπίστηκε τον νόμο Διαμαντοπούλου για τα Πανεπιστήμια.

Ο Κ. Γαβρόγλου υπογράμμισε ότι είναι «ντροπή» που ο νόμος ψηφίστηκε με στόχευση να σταματήσει η ηγεμονία της Αριστεράς στα Πανεπιστήμια, όπως είχε υποστηριχθεί εκείνη την εποχή. Ο Κ. Γαβρόγλου τόνισε ότι ο νόμος Διαμαντοπούλου ήταν «κατάρα για την Δημοκρατία», γιατί ιδεολογικοποίησε τα Πανεπιστήμια, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει ότι τα συμβούλια ιδρυμάτων που ιδρύθηκαν με τον επίμαχο νόμο τελικά «μαράθηκαν».

https://www.youtube.com/embed/u4D3cKA5vkg

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL