Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.3°C
1 BF 85%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.6°C14.5°C
1 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.4°C
4 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.5°C
4 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
Υπερψηφίστηκε το άρθρο για την διοίκηση του Ισλαμικού Τεμένους σε επίπεδο Επιτροπής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υπερψηφίστηκε το άρθρο για την διοίκηση του Ισλαμικού Τεμένους σε επίπεδο Επιτροπής

Υπερψηφίστηκε σε επίπεδο Επιτροπής το άρθρο του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την διοίκηση του Ισλαμικού Τεμένους της Αθήνας, καθώς υπέρ του άρθρου τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη. Το επίμαχο άρθρο εμπεριέχεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας με επείγουσες ρυθμίσεις που συζητείται αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής.

Οι ΑΝ.ΕΛ. καταψήφισαν το άρθρο, όπως είχαν πράξει και σε όλες τις προηγούμενες ρυθμίσεις σχετικά με το Τέμενος, ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα επιφυλάχθηκαν, με την εξαίρεση της Χρυσής Αυγής που επίσης κατά πάγια τακτική το καταψήφισε.

Η στάση του Ποταμιού άλλαξε κατά την διάρκεια της συζήτησης, καθώς στην αρχή της συνεδρίασης ο εισηγητής του κόμματος, Γ. Μαυρωτάς, τάχθηκε υπέρ του άρθρου.

Κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας όμως ο βουλευτής του Ποταμιού, Γρ. Ψαριανός, που τον αντικαθιστούσε, επιφυλάχθηκε ως προς την ψήφιση του άρθρου αφήνοντας ερωτηματικά σχετικά με το αν η αντιπολιτευτική στρατηγική του κόμματος προηγείται των φιλελεύθερων αρχών του.

Στην συνέχεια, κύκλοι του Ποταμιού επέμεναν ότι η στάση του κόμματος είναι θετική ως προς το άρθρο κι ότι η τοποθέτηση του Γρ. Ψαριανού ήταν «σχήμα λόγου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL