Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Μέτρα ενίσχυσης του εμβολιασμού από το υπ. Υγείας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μέτρα ενίσχυσης του εμβολιασμού από το υπ. Υγείας

Κατασταλτικά ή ακόμη και τιμωρητικά μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση προκειμένου να ενισχύσει το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού, αποκάλυψε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κώστα Μπαργιώτα, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι "υπάρχει η σκέψη να είναι υποχρεωτικό ο γονιός που αρνείται να εμβολιαστεί το παιδί του να υπογράφει ένα έντυπο το οποίο θα καταχωρείται στο βιβλιάριο υγείας του παιδιού και άρα στον ηλεκτρονικό φάκελο. Έτσι θα δίνεται η δυνατότητα να υπάρξουν παρεμβάσεις αλλαγής συνείδησης".

Παράλληλα το ΚΕΕΛΠΝΟ ξεκινά καμπάνια καθολικής ενημέρωσης. Κυκλοφόρησαν ήδη φυλλάδια και αφίσες στα νοσοκομεία και στα κέντρα Υγείας, ενώ προετοιμάζεται και ειδικό τηλεοπτικό σποτ, ανέφερε ο υπουργός.

Ο Α. Ξανθός είπε ότι η ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας εμπεριέχει την πρόληψη στην αγωγή υγείας του πληθυσμού, αλλά και τη λογική του οικογενειακού παιδιάτρου, ο οποίος έχει την ευθύνη και φροντίζει τους εμβολιασμούς. "Το αναδιοργανωμένο βιβλιάριο υγείας του παιδιού θα συνδεθεί με τον ηλεκτρονικό φάκελο υγείας στο πλαίσιο της πρωτοβάθμιας φροντίδας και θα διασυνδέεται η καταγραφή που υπάρχει για τα εμβόλια των παιδιών. Θα υπάρχει στον οικογενειακό φάκελο υγείας και θα μπορεί ο οικογενειακός γιατρός να ανατρέχει, να βλέπει, να παρακολουθεί και να κατευθύνει τους γονείς".

Ο Κ. Μπαργιώτας επεσήμανε τον κίνδυνο από το "περίεργο κίνημα του αντιεμβολιασμού", αλλά ο Α. Ξανθός απάντησε ότι στην Ελλάδα επί 36 μήνες δεν υπάρχει κρούσμα ερυθράς και ιλαράς και το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης είναι 97%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL