Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.3°C24.2°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C24.7°C
4 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C23.8°C
2 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C21.0°C
2 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.4°C
3 BF 35%
Βουλή: 153 "ναι" στην αξιολόγηση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βουλή: 153 "ναι" στην αξιολόγηση

Με 153 ψήφους εγκρίθηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο που ολοκληρώνει το κλείσιμο της αξιολόγησης. Στην ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ (αργότερα ζήτησαν και άλλα κόμματα) επί της αρχής του νομοσχεδίου υπήρξαν 153 "ναι" (ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες), ενώ καταψήφισαν 128 βουλευτές (από τα κόμματα της αντιπολίτευσης) - απουσίασαν από τη Ν.Δ. οι Νίκος Δένδιας και Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, που έστειλαν επιστολική ψήφο η οποία δεν προσμετράται.

Όλα τα κόμματα ψήφισαν τα άρθρα 70 και 71 για τη μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από 24% σε 11% και την κατάργηση του αφορολόγητου των βουλευτών. Ευρύτερη πλειοψηφία υπήρξε και για την τροπολογία που αφορά τη ρύθμιση των οφειλών στον Λογαριασμό για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση (ΛΑΕΚ), καθώς την ψήφισε και το ΠΑΣΟΚ.

Θετική ψήφο σε όλα τα αντίμετρα έδωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος. Από την ψηφοφορία απείχαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Τ. Χριστοδουλοπούλου: “Παρών” στη μνήμη του αδελφού μου

“Παρών” στο άρθρο 56 που αφορά τις απολύσεις στα ιδιωτικά σχολεία ψήφισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τασία Χριστοδουλοπούλου. Σε δήλωσή της η Τ. Χριστοδουλοπούλου υπογραμμίζει:

«Η επιλογή μου δεν έγινε για να σηματοδοτήσει την ιδιαίτερη σημασία του συγκεκριμένου άρθρου έναντι των άλλων τα οποία υπερψηφίζω. Ούτε όμως συμψηφίζει τίποτα. Η θέση μου είναι καθαρή. Δεν θα πλήξω την κυβέρνηση καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο ούτε προτίθεμαι να δώσω ‘όπλα’ σε κανέναν και για τίποτα.

Σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή για όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η επιλογή αυτής της προσωπικής διαφοροποίησης αποτελεί μία δική μου εσωτερική ανάγκη να τιμήσω τον πρόωρα χαμένο αδελφό μου Αγησίλαο Χριστοδουλόπουλο, συνδικαλιστή των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και αντιπρόεδρο της ΟΙΕΛΕ μέχρι τον θάνατό του».

Μαξίμου: Κανένα θέμα

«Οι λόγοι που δεν ψήφισε είναι απολύτως προσωπικοί και όχι πολιτικοί. Είχε ενημερώσει έγκαιρα τον πρωθυπουργό, που είχε δείξει την κατανόησή του. Δεν υπάρχει απολύτως κανένα θέμα με την Τ. Χριστοδουλοπούλου» έλεγαν πηγές της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο ξεκαθάρισαν αργότερα και πηγές από το Μαξίμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL