Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.7°C23.6°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.3°C
4 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.0°C
6 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C21.8°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C19.1°C
0 BF 59%
Π. Καμμένος: Ούτε ένα ευρώ μείωση στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. Καμμένος: Ούτε ένα ευρώ μείωση στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (Video)

Ούτε ένα ευρώ μείωση δεν θα υπάρξει στα μισθολόγια των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. κι υπουργός Εθν. Άμυνας, Π. Καμμένος, επισημαίνοντας ότι αυτό γίνεται χωρίς επιβάρυνση του προϋπολογισμού, ενώ ταυτόχρονα το συνολικό ύψος του μισθολογίου θα αυξηθεί κατά 19,5 εκατ. ευρώ τα οποία θα διατεθούν σε βάθος 4ετίας ως ένα μέρος της αποκατάστασης των περικοπών που είχαν υποστεί στο παρελθόν οι στρατιωτικοί.

Μάλιστα, ο Π. Καμμένος έδωσε συγχαρητήρια στην ομάδα διαπραγμάτευσης για την επιτυχία της διευθέτησης αυτής, παρά την περί του αντιθέτου πιέσεις. Ο Π. Καμμένος υπογράμμισε ότι το μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων είχε ανάγκη εκσυγχρονισμού και προσαρμογής του σε συνάρτηση με τις δεξιότητες του προσωπικού.

Ο Π. Καμμένος διευκρίνισε ότι θα υπάρξουν περικοπές στις προσωπικές διαφορές, οι οποίες επιβαρύνουν περισσότερο τα κατώτερα στελέχη. Αυτά τα στελέχη θα έχουν όμως συνολικά μια μικρή αύξηση, καθώς αποτελούν την πλειοψηφία όσων θα λάβουν το επίδομα παραμεθορίου που ανέρχεται σε 100 ευρώ κι αφορά 12,000 στελέχη. Ενίσχυση του εισοδήματός τους θα υπάρξει και μέσω των «νυχτερινών», αλλά και παρεμβάσεων όπως την παραχώρηση σπιτιών στην παραμεθόριο.

Υψηλοί τόνοι κατά της Ν.Δ. για την συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ

Ο Π. Καμμένος ύψωσε τους τόνους απέναντι στην Ν.Δ. κατηγορώντας τα στελέχη της ότι «πήγατε και φιλήσατε τις κατουρημένες ποδιές του Βενιζέλου», ενώ επέκρινε έντονα και την προώθηση της ομιλίας του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ από το twitter της Ν.Δ. παρατηρώντας δηκτικά ότι όταν τα δύο κόμματα συγχωνευτούν «θα σας δώσουμε μια φωτογραφία με ένα υποβρύχιο να το κάνετε θυρεό». Ο Π. Καμμένος υπογράμμισε ότι πολλά από τα χρήματα που «φαγώθηκαν» μέσω σκανδάλων θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την στήριξη των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

 Ενδεικτικά, ο Π. Καμμένος ανέφερε ότι το επίδομα επικινδυνότητας ανέρχεται στα 500 εκατ. ευρώ, δηλαδή «όσα πήρε ο Σάφα κι έφυγε». Όσον αφορά τα «νυχτερινά», αυτά αντιστοιχούν σε όσα χρήματα πήρε η κόρη της Ντ. Μπακογιάννη για να προμοτάρει τον έρανο του Ερυθρού Σταυρού. Παράλληλα, ο Π. Καμμένος υπογράμμισε την σημασία της πρόβλεψης για αντίμετρα για πρώτη φορά σε συμφωνία για κλείσιμο αξιολόγησης, ενώ μετέφερε την αισιοδοξία του για την πορεία της οικονομίας σημειώνοντας ότι το επιτόκιο των 10ετών ομολόγων έχει φτάσει στο 5,673%, όσο ακριβώς ήταν το 2009.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL