Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Έ. Αχτσιόγλου: Αποτέλεσμα μιας σκληρής κι επίπονης διαπραγμάτευσης με υποχωρήσεις και νίκες η συμφωνία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έ. Αχτσιόγλου: Αποτέλεσμα μιας σκληρής κι επίπονης διαπραγμάτευσης με υποχωρήσεις και νίκες η συμφωνία

«Για πρώτη φορά δημιουργούνται ουσιαστικές δομές κοινωνικού κράτους» υπογράμμισε η υπουργός Εργασίας, Έ. Αχτσιόγλου, αναφερόμενη στις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου και παρατηρώντας ότι αφορούν την πλειονότητα της κοινωνίας και δεν είναι απλώς ένα δίχτυ προστασίας για την απόλυτη φτώχεια.

Η Έ. Αχτσιόγλου επισήμανε ότι η συμφωνία είναι «αποτέλεσμα μιας σκληρής κι επίπονης διαπραγμάτευσης» που είχε κι υποχωρήσεις και νίκες παρατηρώντας ότι η κυβέρνηση δεν μιλά για success story.

Όσον αφορά τα αντίμετρα, η Έ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι η επιδότηση ενοικίου που ανέρχεται μεσοσταθμικά σε 1,000 ευρώ αφορά 1,4 εκατ. ευρώ, ενώ 140,000 παιδιά θα βρουν θέση σε παιδικούς σταθμούς. Το επίδομα παιδιού αφορά 3 εκατ. πολίτες, ενώ τα σχολικά γεύματα καλύπτουν το 50% των μαθητών. Η μειωμένη συμμετοχή στα φάρμακα καλύπτει το 80% του πληθυσμού, ενώ, όπως σημείωσε η Έ. Αχτσιόγλου, τα μέτρα ενίσχυσης της εργασίας είναι ειδικά σχεδιασμένα για την ανάσχεση του brain drain.

Όσα κάνατε δεν τα κάνατε γιατί εξαναγκαστήκατε, αλλά γιατί αποτελούσαν το πρόγραμμά σας

Η Έ. Αχτσιόγλου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην κριτική της αντιπολίτευσης αναρωτώμενη γιατί σήμερα επικρίνει την περικοπή συντάξεων ενώ δεν ψήφισε την 13η σύνταξη, γιατί διαμαρτύρεται για το βάρος των μέτρων όταν ζητούσε «τόσα κι άλλα τόσα» μέτρα για να κλείσει η αξιολόγηση κι ακόμα γιατί διαμαρτύρεται για τα πλεονάσματα, ενώ η ίδια είχε συμφωνήσει σε μεγαλύτερα πλεονάσματα. Η Έ. Αχτσιόγλου υπενθύμισε επίσης ότι η προηγούμενη κυβέρνηση θεωρούσε το χρέος βιώσιμο, ακόμα και με τα πλεονάσματα ύψους 4% μέχρι το 2030.

Η Έ. Αχτσιόγλου επισήμανε και το πρόσφατο μεγάλο πρόστιμο σε τράπεζα για παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας κι έθεσε το ερώτημα στην αντιπολίτευση για το πότε τα έβαλε αυτή με τους μεγάλους. Ή Έ. Αχτσιόγλου εκτίμησε ότι η αντιπολίτευση δεν έκανε όλα τα παραπάνω γιατί δεν ήθελε να τα κάνει προσθέτοντας ότι όσα τελικώς έκανε η αντιπολίτευση την περίοδο που ήταν στην κυβέρνηση, τα έκανε όχι γιατί εξαναγκάστηκε, αλλά γιατί «αποτελούσαν το πρόγραμμά σας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL