Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
14.8°C20.4°C
1 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
16.3°C19.5°C
0 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
11.0°C17.7°C
1 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.8°C17.7°C
3 BF 43%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C18.0°C
0 BF 82%
Έ. Αχτσιόγλου: Ούτε αυτονόητη, ούτε δεδομένη η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έ. Αχτσιόγλου: Ούτε αυτονόητη, ούτε δεδομένη η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων

Ούτε αυτονόητη, ούτε δεδομένη ήταν η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, υπογράμμισε η υπουργός Εργασίας, Έ. Αχτσιόγλου, κατά την συζήτηση για την επεξεργασία του νομοσχεδίου για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης στις Επιτροπές της Βουλής.

Η Έ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι με την αντιστροφή του κλίματος στον τομέα της ανεργίας, τις παρεμβάσεις που γίνονται μέσω του σώματος επιθεώρησης εργασίας, και την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων «στήνεται σιγά-σιγά η αγορά εργασίας στα πόδια της».

Η Έ. Αχτσιόγλου εξήγησε ότι η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων ήταν συνδεδεμένη με το μεσοπρόθεσμο, το οποίο αποτελεί κοινοτική κι όχι Μνημονιακή υποχρέωση. Αυτό θα σήμανε ότι η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων θα έπαιρνε επ’ αόριστον αναβολή χωρίς νομοθετική ρύθμιση από την κυβέρνηση. Η Έ. Αχτσιόγλου παρατήρησε ότι θα μπορούσε να δεχτεί την κριτική συνδικαλιστών γιατί η επαναφορά δεν είναι άμεση, αλλά όχι και την κριτική της αντιπολίτευσης που πέρασε 10 νόμους και 2 πράξεις υπουργικού συμβουλίου αποδομώντας το πλαίσιο των εργασιακών δικαιωμάτων.

Τα 2/3 των συνταξιούχων δεν επηρεάζονται από τις περικοπές στην προσωπική διαφορά

Η Έ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι τα 2/3 συνταξιούχων δεν επηρεάζονται από τις περικοπές στην προσωπική διαφορά, ενώ θα καταβληθεί κανονικά η θετική προσωπική διαφορά που αφορά παραπάνω από 350,000 συνταξιούχους, οι οποίοι κατά το 80% προέρχονται από το ΙΚΑ. Όσον αφορά τα αντίμετρα, η Έ. Αχτσιόγλου ανέφερε ότι το επίδομα στέγασης αφορά 600,000 νοικοκυριά, ενώ η συμμετοχή στα φάρμακα αφορά το 80% του πληθυσμού της χώρας. Παράλληλα, το πρόγραμμα για την βρεφονηπιακή φροντίδα αφορά το 30% των παιδιών της χώρας, ενώ τα σχολικά γεύματα καλύπτουν τον μισό μαθητικό πληθυσμό.

Επίσης προστίθενται στα υπάρχοντα προγράμματα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας επιπλέον 30,000 θέσεις, ενώ ενισχύεται η χρηματοδότηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων με 300 εκατ. ευρώ τον χρόνο ώστε να υλοποιήσει έργα υποδομής της αγροτικής παραγωγής κι έργα ενεργειακής εξοικονόμησης και αναβάθμισης στην βιομηχανία. Η Έ. Αχτσίογλου έδωσε ακόμη έμφαση στην καταγραφή του πρώτου τετραμήνου του 2017, όπου σημειώθηκε το καλύτερο ισοζύγιο της τελευταίας 16ετίας, με θετικό κατά 125,000 θέσεις ισοζύγιο προσλήψεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL