Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
17.5°C21.8°C
2 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.1°C
2 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.4°C
4 BF 62%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 47%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.0°C19.9°C
2 BF 40%
Θύελλα στη Βουλή από τους τραμπουκισμούς Κασιδιάρη (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θύελλα στη Βουλή από τους τραμπουκισμούς Κασιδιάρη (Video)

Πρωτοφανές επεισόδιο σημειώθηκε στην Βουλή όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλ. Κασιδιάρης, επιτέθηκε στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ., Ν. Δένδια, εντός της αίθουσας της Ολομέλειας της Βουλής, κατά την εκκίνηση της επεξεργασίας του πολυνομοσχεδίου για την δεύτερη αξιολόγηση. Ο Ηλ. Κασιδιάρης στράφηκε απρόκλητα εναντίον του Ν. Δένδια τον έπιασε με τα χέρια και τον έσπρωξε, όταν αυτός πέρασε από μπροστά του κατά την διάρκεια της τοποθέτησής του για το διαδικαστικό της συζήτησης, ενώ βουλευτές της Χρυσής Αυγής τον προπηλάκισαν επίσης.

Μετά την επίθεσή του στον Ν. Δένδια, η Φρουρά της Βουλής απέβαλε τον Ηλ. Κασιδιάρη από την αίθουσα, ο οποίος αποχώρησε βρίζοντας χυδαία τον Ν. Δένδια. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Γ. Λαγός, δικαιολόγησε τον Ηλ. Κασιδιάρη επικαλούμενος τον σημαίνοντα ρόλο που είχε ο Ν. Δένδιας ως υπουργός Δικαιοσύνης κατά την περίοδο της δολοφονίας του Π. Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής και την δίωξη της ηγεσίας της ναζιστικής οργάνωσης ως εγκληματικής οργάνωσης.

Όλα τα κόμματα με έντονο τρόπο καταδίκασαν το πρωτοφανές, ακόμα για τον τρόπο δράσης της Χρυσής Αυγής εντός κοινοβουλίου, περιστατικό με τον πρόεδρο της Βουλής, Ν. Βούτση, να μιλά για «άκρως θλιβερό γεγονός», ενώ έδωσε έμφαση στην διάθεση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής να καταφύγουν στον συμψηφισμό, αλλά και στην ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για το περιστατικό που ανέλαβε η Χρυσή Αυγή μέσω της τοποθέτησης του Γ. Λαγού.

Αποβλήθηκε η Χρυσή Αυγή από τις συνεδριάσεις των επιτροπών

Με απόφαση του προεδρείου της Βουλής ο Ηλ. Κασιδιάρης παραπέμφθηκε στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, ενώ και το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής δέχτηκε μομφή κι αποκλείστηκε από τις συνεδριάσεις των επιτροπών που επεξεργάζονται το νομοσχέδιο.

https://www.youtube.com/embed/5ehate1osNQhttps://www.youtube.com/embed/HLX9jIRqKhshttps://www.youtube.com/embed/XfpWByheV6g

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL