Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.2°C16.5°C
1 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
10.3°C12.8°C
3 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C12.7°C
1 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.0°C14.1°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C11.9°C
0 BF 93%
Δημοκρατική Συμπαράταξη / Δημοκρατική Συμπαράταξη: Την Κυριακή συζητούν για το Συνέδριο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δημοκρατική Συμπαράταξη / Δημοκρατική Συμπαράταξη: Την Κυριακή συζητούν για το Συνέδριο

Στον απόηχο των νέων επεισοδίων της εσωκομματικής αντιπαράθεσης στο ΠΑΣΟΚ συνεδριάζει αύριο η Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, υπό τη Φ. Γεννηματά.

Η συνεδρίαση δεν κρίνεται ως “κρίσιμη”, καθώς δεν καλείται να λάβει πολιτικές αποφάσεις, ενώ, και γι’ αυτόν τον λόγο επίσης, αναμένεται να μη συμμετέχουν τα στελέχη που εκφράζουν τις διαφωνίες τους με τους κεντρικούς σχεδιασμούς της Χαριλάου Τρικούπη και της ΔΗ.ΣΥ. Θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν διαδικαστικά ζητήματα για το μεσοδιάστημα από τώρα έως το συνέδριο που είναι προγραμματισμένο για τα τέλη Ιουνίου (εκδηλώσεις, περιοδείες). Στη συνεδρίαση της Κυριακής θα συμμετέχουν ουσιαστικά οι Κεντρικές Επιτροπές των κομμάτων που συμμετέχουν στο εγχείρημα και οι ανώτερες επιτροπές των κινήσεων και κομμάτων που δεν διαθέτουν Κ.Ε. (όπως είναι το ΚΙΔΗΣΟ, οι Κινήσεις Πολιτών και η ΕΔΕΜ). Με την κεντρική ομιλία της, η Φ. Γεννηματά αναμένεται να επιτεθεί στην κυβέρνηση, να σχολιάσει τις εσωτερικές αντιπαραθέσεις -για τις οποίες ο Β. Κεγκέρογλου την Πέμπτη ζήτησε να πέσουν οι τόνοι- και να απευθύνει νέα μηνύματα για “ενότητα” προς όποιον ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στο συνέδριο της ΔΗ.ΣΥ. και να συνδιαμορφώσουν τις θέσεις της.

Εν όψει της συνεδρίασης της Κυριακής, σήμερα συνεδριάζει η Κ.Ε. της ΔΗΜ.ΑΡ., η οποία αναμένεται να συμπεριλάβει εκ νέου στις αποφάσεις της “σαφή βήματα με χρονοδιάγραμμα προς την κατεύθυνση του σύγχρονου ενιαίου προοδευτικού φορέα. Κορυφαίο στέλεχος του κόμματος ανέφερε πως "στο επερχόμενο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, είναι απαραίτητο να υπάρξουν κινήσεις υπέρβασης όπως το νέο σύμβολο, το νέο όργανο - Κεντρικό Συμβούλιο με αποφασιστικές αρμοδιότητες, μία πολιτική πρόταση-προγραμματικό πλαίσιο με τομές και ανατροπές για την υπέρβαση της κρίσης". Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ. Θ. Θεοχαρόπουλο, βασική προϋπόθεση είναι να αποφασισθεί ο οδικός άξονας με σαφές χρονοδιάγραμμα που θα οδηγεί στον ενιαίο προοδευτικό φορέα με υπέρβαση των υφιστάμενων κομμάτων και κινήσεων μέσα από ένα ιδρυτικό συνέδριο για ένα ενιαίο κόμμα και εκλογή επικεφαλής του από τη βάση εντός του 2017.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL