Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.2°C19.8°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.2°C18.2°C
1 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.0°C14.9°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C14.5°C
0 BF 62%
Ευ. Τσακαλώτος: Δεν κινδυνεύουν οι θέσεις εργασίας στην Εθνική Ασφαλιστική
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ευ. Τσακαλώτος: Δεν κινδυνεύουν οι θέσεις εργασίας στην Εθνική Ασφαλιστική

Την εκτίμηση ότι οι θέσεις εργασίας στην Εθνική Ασφαλιστική δεν κινδυνεύουν, καθώς η εταιρεία είναι κερδοφόρα κι οι εργαζόμενοι είναι «μέρος των στοιχείων που ο αγοραστής θα θέλει να κρατήσει», έκανε ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτος, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Χρ. Κατσώτη. Ο Ευ. Τσακαλώτος τόνισε ότι ταυτόχρονα διατηρεί την ανησυχία για τις θέσεις εργασίας που υπάρχει πάντα σε μια διαδικασία αναδιάρθρωσης.

Ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την διαφωνία του με την υποχρέωση της Εθνικής Τράπεζας να πουλήσει την Εθνική Ασφαλιστική λόγω της ανακεφαλαιοποίησης, ενώ μίλησε για «αδικία» παρατηρώντας ότι η κυβέρνηση κι η Εθνική Τράπεζα δεν μπόρεσαν να πείσουν την διεύθυνση ανταγωνισμού της Ε.Ε.

Παράλληλα, ο Ευ. Τσακαλώτος επισήμανε τις προσπάθειες που κάνει το τελευταίο χρονικό διάστημα το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας δουλεύοντας πλέον «με πολύ σοβαρό τρόπο». Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε επίσης στην αποκλιμάκωση της ανεργίας παρατηρώντας ότι για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια καταγράφηκε το καλύτερο καθαρό αποτέλεσμα δημιουργίας θέσεων εργασίας, από τις οποίες πάρα πολλές είναι μόνιμες κι όχι ευκαιριακές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL