Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.4°C
2 BF 89%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
14 °C
10.8°C14.9°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.6°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.5°C17.8°C
4 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
2 BF 100%
Διαβεβαιώσεις Π. Καμμένου: / Διαβεβαιώσεις Π. Καμμένου: Αυξήσεις 9,5 εκατ. ευρώ και όχι μειώσεις στους στρατιωτικούς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διαβεβαιώσεις Π. Καμμένου: / Διαβεβαιώσεις Π. Καμμένου: Αυξήσεις 9,5 εκατ. ευρώ και όχι μειώσεις στους στρατιωτικούς

Αυξήσεις ύψους 9,5 εκατ. ευρώ θα πάρουν οι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Π. Καμμένος μιλώντας στον Real FM και χαρακτηρίζοντας «προπαγάνδα» τα δημοσιεύματα που υπερτονίζουν τις περικοπές στις απολαβές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας, αλλά αποσιωπούν τις ταυτόχρονες αυξήσεις, οι οποίες μάλιστα θα είναι μεγαλύτερες. Παράλληλα, από τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Βίτσας, αφού σημείωσε ότι "δεν μειώνεται ο μισθός τους ούτε κατά ένα cent", ξεκαθάρισε ότι τα νέα ειδικά μισθολόγια θα ισχύσουν για όσους αποφοιτήσουν από τις στρατιωτικές σχολές έπειτα από τέσσερα χρόνια.

Ενσωμάτωση επιδόματος παραμεθορίου

Αναλύοντας το «ισοζύγιο» περικοπών και αυξήσεων στους στρατιωτικούς, ο Π. Καμμένος αναφέρθηκε σε περικοπές ύψους 30 εκατ. ευρώ από τις προσωπικές διαφορές και σε ταυτόχρονες αυξήσεις ύψους 19,5 εκατ. ευρώ, καθώς και ενσωμάτωση του επιδόματος παραμεθορίου, το ύψος του οποίου ανέρχεται στα 20 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά τα αναδρομικά για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Π. Καμμένος επισήμανε ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τα εξασφαλίζει κάθε χρόνο, αλλά δεν έχουν δοθεί ακόμα στους δικαιούχους, καθώς τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας δεν έχουν βρει τα αντίστοιχα ποσά.

Δύο χρόνια ανάσα στην κυβέρνηση

Με αφορμή τα ανακριβή δημοσιεύματα για περικοπές στις απολαβές των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Π. Καμμένος μίλησε για προσπάθεια του συστήματος να δώσει «δυνατότητα αναπνοής στην αντιπολίτευση». Ο Π. Καμμένος εκτίμησε ότι το κλείσιμο της αξιολόγησης δίνει προοπτική δύο χρόνων στην κυβέρνηση και προκαλεί πανικό στην αντιπολίτευση, καθώς κατέρρευσε η στρατηγική της. Ο Π. Καμμένος καταλόγισε στα στελέχη της αντιπολίτευσης ότι ακολουθούν μια πολιτική που «δεν βοηθά την πατρίδα μας», αντί να προσφέρουν στήριξη και να πάρουν έτσι «ένα μερίδιο από τη θετική για την πατρίδα μας προοπτική».

"Θα διέγραφαν τον εθνάρχη"

Σχολιάζοντας την επίκαιρη επερώτηση βουλευτών της Ν.Δ. που στρέφεται εναντίον του για δηλώσεις σχετικά με τα εθνικά θέματα, ο Π. Καμμένος επισήμανε ότι οι Γ. Κουμουτσάκος και Άδ. Γεωργιάδης «αν ζούσε ο εθνάρχης Καραμανλής, θα τον είχαν διαγράψει». Ο Π. Καμμένος επέμεινε στην άποψή του για την ονομασία της ΠΓΔΜ χωρίς οποιαδήποτε αναφορά στη Μακεδονία, όπως είχε συμφωνηθεί στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρία του Κ. Καραμανλή. Παράλληλα, επανέλαβε ότι υπάρχει προσπάθεια έξαρσης του ισλαμικού φονταμενταλισμού στα Βαλκάνια με χρήματα που «έρχονται μέσω Τουρκίας από περίεργες πηγές».

ΕΛΒΟ: Σώζονται οι θέσεις εργασίας

Μιλώντας στη Βουλή για την κύρωση διεθνούς σύμβασης, ο Δ. Βίτσας δεν αναφέρθηκε μόνο στα νέα ειδικά μισθολόγια, αλλά και στην παραχώρηση της ΕΛΒΟ, υπενθυμίζοντας ότι στις 15 Μαΐου θα κατατεθούν οι προσφορές. Ο Δ. Βίτσας μίλησε για ολοκλήρωση της εκκαθάρισης της εταιρείας «με έναν λογικό τρόπο» και όχι με τεμαχισμό και πώληση των «ιματίων» της και με τους εργαζόμενούς της στην ανεργία. Σχολιάζοντας την κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο Δ. Βίτσας δεν απέφυγε να θυμίσει ότι η εκκαθάριση της ΕΛΒΟ ξεκίνησε από τις κυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.

Ο Δ. Βίτσας επισήμανε ότι, μετά την κατάθεση των προσφορών, θα εξεταστεί το business plan για την εταιρεία, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν θα χαθεί ούτε μία θέση εργασίας από τις ήδη υφιστάμενες». Ο Δ. Βίτσας παρατήρησε ότι οι εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ έχουν αποπληρωθεί για τα δεδουλευμένα τους, ενώ το μόνο πρόβλημα που παραμένει είναι το εφάπαξ των συνταξιούχων, το οποίο ανέρχεται στα 2,2 εκατ. ευρώ και θα παρθεί από το αντίτιμο παραχώρησης της εταιρείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL