Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.3°C25.8°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C24.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.4°C22.6°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
24 °C
21.0°C24.9°C
5 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.3°C25.2°C
2 BF 40%
Φ. Γεννηματά: "Την απάντηση θα τους τη δώσει ο λαός"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φ. Γεννηματά: "Την απάντηση θα τους τη δώσει ο λαός"

Ούτε έμμεσα πλέον δεν ζητούν εκλογές η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, κάτι που, αντίθετα, συνεχίζει ευθέως να κάνει ο Ευ. Βενιζέλος, θέτοντας κι εκείνος στο επίκεντρο ένα “μεταρρυθμιστικό πρόταγμα” που πρέπει να εξυπηρετήσει “μια άλλη κυβέρνηση”.

Η Φ. Γεννηματά μίλησε χθες για συμφωνία - “τέταρτο Μνημόνιο” και “διαρκές Μνημόνιο Τσίπρα που δεσμεύει τη χώρα με τους χειρότερους όρους”. Είπε ότι “η κυβερνητική πλειοψηφία θέτοντας πάνω από όλα τις καρέκλες τις εξουσίας, θα ψηφίσει, ως φαίνεται, τη συμφωνία παράδοσης ηττημένου” και περιορίστηκε να σχολιάσει ότι “την απάντηση θα τους τη δώσει ο ελληνικός λαός. Με τη σκληρή καταδίκη που τους αξίζει”.

Ειδικότερα, με αφορμή τα δημοσιεύματα για το τι περιλαμβάνει η συμφωνία, σχολίασε ότι "πέρα από τα νέα επώδυνα μέτρα, που επεκτείνονται έως το 2020, επιβάλλει δυσβάσταχτα πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ για πολλά χρόνια" και πως “οι όροι αυτοί υπονομεύουν την προοπτική της ανάπτυξης και διαιωνίζουν τη λιτότητα. Καταστρέφουν τη μεσαία τάξη και οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι".

Από εκδήλωση του “Κύκλου Ιδεών” στη Θεσσαλονίκη, ο Ευ. Βενιζέλος δήλωσε ότι, σε αντίθεση με τη Γαλλία και το μήνυμα που δίνει η εκλογή Μακρόν, “η Ελλάδα μένει πίσω" και ότι "τα δύο τελευταία χρόνια βιώνουμε μια δεύτερη κρίση που έχει πολιτικές αιτίες και που αποτυπώθηκε με ανάγλυφο τρόπο στο αποτέλεσμα της δήθεν αξιολόγησης και της δήθεν συμφωνίας που έγινε". Είπε ότι “το βασικό πολιτικό πρόβλημα της οικονομίας είναι η ύπαρξη αυτής της κυβέρνησης" και πως “με την παρούσα κυβέρνηση δεν μπορούμε να βρούμε τους ρυθμούς και τους στόχους που απαιτούνται". Πρόσθεσε ότι “η κοινωνία πρέπει να βρει ένα μεταρρυθμιστικό πρόταγμα” και πως ως προς αυτό “πρέπει να διαμορφώσουμε πρώτα τις πολιτικές και κοινωνικές προϋποθέσεις”. “Αρχίζοντας", όπως πρότεινε εκ νέου, "από την αλλαγή του κυβερνητικού σχήματος, μέσω εκλογών, από την αλλαγή των συσχετισμών και πηγαίνοντας στην αλλαγή της κοινωνικής νοοτροπίας". Χαρακτήρισε, τέλος, “δημαγωγική απάτη” τα αντίμετρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL