Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.1°C18.0°C
0 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.3°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.4°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.1°C
2 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 81%
Π. Σκουρλέτης σε επερώτηση για την Αυτοδιοίκηση: / Π. Σκουρλέτης σε επερώτηση για την Αυτοδιοίκηση: "Ταλιμπάν της Ν.Δ. παίζουν παιχνίδια με τους συμβασιούχους"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. Σκουρλέτης σε επερώτηση για την Αυτοδιοίκηση: / Π. Σκουρλέτης σε επερώτηση για την Αυτοδιοίκηση: "Ταλιμπάν της Ν.Δ. παίζουν παιχνίδια με τους συμβασιούχους"

Τη Ν.Δ. "δείχνει" η κυβέρνηση πίσω από τις επιπλοκές στη ρύθμιση των συμβασιούχων. "Βάζετε ανθρώπους που είναι ταλιμπάν της Ν.Δ. και δημιουργούν προβλήματα στους συμβασιούχους" είπε χθες στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης κατά τη συζήτηση επερώτησης της Ν.Δ. για την Αυτοδιοίκηση. Παράλληλα, υπερασπίστηκε την πρόταση για καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο Π. Σκουρλέτης κάλεσε όλους "να μην παίζουμε με την αγωνία" των συμβασιούχων και αναρωτήθηκε: "Είναι οι δήμαρχοι που θα κρίνουν την αντισυνταγματικότητα; Δεν έχει δικαίωμα η Αποκεντρωμένη Αυτοδιοίκηση να εγκαλεί έναν δήμαρχο όταν παραβιάζει τη νομοθεσία; Το έχει. Είναι διαφορετικό να επικαλείσαι τις αποφάσεις επιτρόπων. Όμως και πάλι, γιατί οι περισσότεροι επίτροποι βγάζουν αντίθετες αποφάσεις;". "Το θέμα δεν προσφέρεται για φτηνό λαϊκισμό" τόνισε, επισημαίνοντας ότι "συνέβαλε στη δημιουργία του φαινομένου συμβασιούχων παραβιάζοντας την ευρωπαϊκή νομοθεσία".

Ο Π. Σκουρλέτης κάλεσε τη Ν.Δ. να καταθέσει προτάσεις για τους συμβασιούχους. Όμως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κώστας Τζαβάρας το απέκλεισε. "Τις προτάσεις τις δικές μας να τις αφήσετε. Αυτή είναι άλλη δουλειά. Δεν αφορούν εσάς. Αφορούν τη σχέση τη δική μας με τον λαό" είπε.

Σ. Μπαλλής: "Φιλικό νεύμα της Ν.Δ. στους δημάρχους της"

"Αποδεικνύεται ότι η συζήτηση αυτή είναι ένα φιλικό νεύμα βάρος τις δικές σας δυνάμεις στην Αυτοδιοίκηση, που γίνεται για δικούς σας λόγους" υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Συμεών Μπαλλής.

Αναφερόμενος ο υπουργός Εσωτερικών στην καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές είπε στη Ν.Δ.: "Αντιλαμβάνομαι γιατί είστε ενοχλημένοι. Αντιπαλεύετε ένα γνήσιο σύστημα που είναι κατά των μηχανισμών". "Στο όνομα ποιας δημοκρατικής αντιπροσώπευσης πρέπει να παίρνει τα 2/3 του Δημοτικού Συμβουλίου μια παράταξη με το 20%;" αναρωτήθηκε ο Π. Σκουρλέτης και πρόσθεσε: "Σωστά λέτε ότι τα προβλήματα δεν έχουν χρώματα. Τότε γιατί η Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να λειτουργήσει;".

"Ταλαιπωρεί την Αυτοδιοίκηση" ο Γ. Πατούλης

Μάλιστα, ο υπουργός συνέδεσε τη Ν.Δ. με την αντίδραση του προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη και τις φιλοδοξίες που έχει για υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων. "Γιατί ο Γ. Πατούλης ταλαιπωρεί την Αυτοδιοίκηση και δεν στέκεται στο ύψος του προέδρου της ΚΕΔΕ; Ο διάλογος στην πρώτη φάση έβγαλε αποτελέσματα" υπογράμμισε ο Π. Σκουρλέτης και υπενθύμισε ότι η Ν.Δ. "ως παράταξη δεν συνέδεσε ποτέ το όνομά της με οποιαδήποτε αλλαγή στην Αυτοδιοίκηση. Πάντα θέλατε τις πίσω γραμμές. Με μείνουν τα πράγματα ως έχουν".

Ενδεικτική είναι, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, και η κριτική της αντιπολίτευσης για την κινητικότητα. "Κάνετε κριτική σε έναν νόμο που δεν έχει εφαρμοστεί. Φέρνετε παραδείγματα για έναν νόμο που δεν έχει εφαρμοστεί γιατί χρειάζονται προϋποθέσεις, όπως είναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα με τις ανάγκες και τα οργανογράμματα. Έτσι, αν δεν καλύπτεται το 65% του οργανογράμματος σε μία υπηρεσία, δεν θα εφαρμόζεται κινητικότητα", τόνισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL