Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ σε τηλεπικοινωνίες, δίκτυα, διαστημικά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ σε τηλεπικοινωνίες, δίκτυα, διαστημικά

Προοπτικές διμερούς συνεργασίας στους τομείς των τηλεπικοινωνιών, των δικτύων και των διαστημικών εφαρμογών, διαπιστώθηκαν κατά την επίσκεψη του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά στο Ισραήλ και τις επαφές που είχε με σειρά κυβερνητικών αξιωματούχων και επικεφαλής εταιρειών νέων τεχνολογιών. Η μείωση των τιμών roaming, τα δίκτυα οπτικών ινών, οι διαστημικές εφαρμογές, οι ψηφιακές δράσεις του Δημοσίου, η ασφάλεια του Διαδικτύου ήταν από τα πεδία όπου διαπιστώθηκαν προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Με τον υπουργό Επικοινωνιών της χώρας Tzachi Hanegbi υπέγραψαν μνημόνιο διμερούς συνεργασίας στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και ειδικότερα σε αυτόν της περιαγωγής, προκειμένου να μειωθούν οι τιμές roaming των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Ο Ν. Παππάς έθεσε το ζήτημα της μεγάλης επένδυσης στα δίκτυα νέας γενιάς (NGA) και στις οπτικές ίνες στην Ελλάδα τονίζοντας την προοπτική διμερών συνεργασιών με την αξιοποίηση των διαθέσιμων κοινοτικών διαρθρωτικών κονδυλίων.

Το project της επένδυσης στα δίκτυα νέας γενιάς (NGA) παρουσίασε ο υπουργός στους εκπροσώπους εταιρειών τηλεπικοινωνιών, οπτικών ινών και ανάπτυξης δικτύων και τους κάλεσε να μελετήσουν το ενδεχόμενο συμμετοχής σε κοινοπραξίες μοχλεύοντας και τα σημαντικού ύψους διαθέσιμα κοινοτικά κονδύλια.

Προοπτική διμερούς συνεργασίας ανοίγει και με την ίδρυση Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, όπως διαπιστώθηκε στη συνάντηση του Ν. Παππά με τον Ο. Ντόρον, υπεύθυνο της Ισραηλινής Βιομηχανίας Αεροδιαστημικής (ΙΒΑ), κρατικής εταιρείας κατασκευής δορυφόρων, που απασχολεί 15.000 εργαζόμενους και έχει ετήσιο τζίρο 3,8 δισ. δολ.

Ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βασίλης Μαγκλάρας ενημέρωσε την ισραηλινή πλευρά για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας των Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA), που εδρεύει στην Ελλάδα και σχεδιάζει την κοινοτική πολιτική σε θέματα ασφάλειας Διαδικτύου. Οι Ισραηλινοί έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, κυρίως σε ό,τι αφορά το θέμα των cyber attacks.

Ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής Γιάννης Ταφύλλης συναντήθηκε με τον Yair Frank, επικεφαλής της ICT Authority, του κρατικού φορέα του Ισραήλ που σχεδιάζει και υλοποιεί τις ψηφιακές δράσεις για το Δημόσιο. Συζητήθηκαν τα θέματα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και διαπιστώθηκαν οι κοινές προκλήσεις, ιδιαίτερα στον τομέα των μεταρρυθμίσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL