Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Διαστρέβλωση θέσεων Τσίπρα από το Ποτάμι / Το ΠΑΣΟΚ έκανε πως δεν άκουσε
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διαστρέβλωση θέσεων Τσίπρα από το Ποτάμι / Το ΠΑΣΟΚ έκανε πως δεν άκουσε

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη αρκέστηκε σε μια μάλλον τυπική ανακοίνωση - επίθεση ως αντίδραση για την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απέφυγε να επανέλθει στην πρόταση που είχε διατυπώσει μια ημέρα νωρίτερα η Φ. Γεννηματά για απόδοση του υπερπλεονάσματος. Το δε Ποτάμι, που επικέντρωσε στο θέμα του χρέους, είτε κάνει ότι δεν καταλαβαίνει τι λένε ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση -όχι χθες και προχθές, αλλά όλο το τελευταίο διάστημα- είτε όντως δεν καταλαβαίνει.

Ειδικότερα σε ανακοίνωση της η Δημοκρατική Συμπαράταξη ανέφερε ότι “ο πρωθυπουργός αλυσοδένει τη χώρα με το τέταρτο Μνημόνιο και την εγκλωβίζει στο δίλημμα ‘Grexit ή διαρκής λιτότητα’, έχει το θράσος να μιλάει για έξοδο από τα Μνημόνια. Ο ‘Πινόκιο’ στη... χώρα των θαυμάτων... Δεν τον πιστεύει πια κανείς".

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού “είδε” υποχώρηση από τη θέση “χωρίς λύση για το χρέος δεν υφίστανται μέτρα”. Παρέβλεψε ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση διευκρινίζουν διαρκώς και διεξοδικά ότι αυτό που συζητείται είναι όχι η εφαρμογή των μεσοπρόθεσμων μέτρων άμεσα -καθώς θα γίνει στο τέλος του προγράμματος- αλλά η συγκεκριμενοποίηση τους. Έτσι, παρ’ όλα αυτά, ο Δ. Τσιόδρας μίλησε για “θεαματική τούμπα", “εξηγώντας” μάλιστα ότι αυτή ήρθε επειδή μεσολάβησαν “οι δηλώσεις Σόιμπλε και Ευρωπαίων ότι πρώτα θα ψηφιστούν τα μέτρα και μετά θα ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος και οι όποιες αποφάσεις θα εφαρμοστούν μετά τη λήξη του προγράμματος το 2018".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL