Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.2°C24.7°C
3 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
14.8°C19.6°C
3 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.4°C18.0°C
5 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C20.9°C
0 BF 43%
Ιδρυτικό συνέδριο ενιαίου φορέα μέσα στον χρόνο ζητεί η ΔΗΜ.ΑΡ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ιδρυτικό συνέδριο ενιαίου φορέα μέσα στον χρόνο ζητεί η ΔΗΜ.ΑΡ.

Ενώ η Φ. Γεννηματά διευκρινίζει με όλους τους τρόπους ότι δεν υπάρχει μετεξέλιξη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σε ενιαίο φορέα -και ενώ μάλιστα “απάντησε” με ακραίο τρόπο στην εσωκομματική αντιπολίτευση που ζητεί αυτή την εξέλιξη ξηλώνοντας τον γραμματέα από τις αρμοδιότητές του-, ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. επανήλθε χθες ζητώντας να υλοποιηθεί εντός του 2017 ο συμπεφωνημένος στόχος για τον ενιαίο φορέα.

Επισημαίνεται ότι η κατάληξη σε νέο, ενιαίο φορέα αποτελεί πάγια θέση της ΔΗΜ.ΑΡ. Γι' αυτό δέχτηκε κριτική από τον Ν. Ανδρουλάκη στη συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ του περασμένου Σαββάτου, με το σκεπτικό πως, ενώ διακηρύττει τον στόχο του ενιαίου φορέα, δεν εκφράζει την αντίθεσή της με τις επιλογές της Χαρ. Τρικούπη για τις προοπτικές της ΔΗ.ΣΥ.

Πηγές της ΔΗΜ.ΑΡ. έλεγαν απέναντι σε αυτή την κριτική ότι και με τις κομματικές αποφάσεις της είναι εξαρχής υπέρ αυτού του στόχου, ωστόσο, εφόσον τα υπόλοιπα κόμματα δεν έχουν λάβει ακόμα αποφάσεις για την αυτοδιάλυσή τους, δεν διαφωνεί με τον κεντρικό οδικό χάρτη. Πρόσθεταν, την ημέρα που η Φ. Γεννηματά προκήρυξε το έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ότι πρέπει μετά το συνέδριο της ΔΗΣΥ “να προσδιοριστεί πότε θα γίνει το ιδρυτικό συνέδριο για τον νέο, ενιαίο φορέα, όπου θα εκλεγούν όργανα και ο επικεφαλής από τη βάση”.

Χθες ο Θ. Θεοχαρόπουλος δήλωσε (ρ/σ ΣΚΑΪ) ότι στόχος του "από την πρώτη στιγμή είναι η δημιουργία του ενιαίου σοσιαλδημοκρατικού φορέα με υπέρβαση των υφιστάμενων κομμάτων, με ενότητα και ανανέωση” και πρότεινε: "Μετά τον Ιούνιο, εντός του 2017, θα πρέπει να γίνει το ιδρυτικό συνέδριο του ενιαίου σοσιαλδημοκρατικού φορέα και η εκλογή επικεφαλής από τη βάση".

Την ίδια στιγμή ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Π. Χρηστίδης διευκρίνιζε ότι η ΔΗ.ΣΥ. θα είναι το σχήμα που θα κατέβει στις επόμενες εκλογές : “Το ανοιχτό Συνέδριο της Συμπαράταξης τον Ιούνιο θα καθορίσει την πολιτική πρόταση με την οποία η Συμπαράταξη θα απευθυνθεί στους Έλληνες πολίτες στις επόμενες εκλογές".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL