Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.6°C22.4°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.3°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.1°C
6 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.7°C20.9°C
4 BF 35%
Γ. Ντάισελμπλουμ: Εγγυώμαι προσωπικά συμφωνία μέσα στον Μάιο (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Ντάισελμπλουμ: Εγγυώμαι προσωπικά συμφωνία μέσα στον Μάιο (Video)

"Μέσα στο Μάϊο θα επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της", η οποία θα επιτρέψει να καταβληθεί στην Αθήνα μια νέα δανειακή δόση, ενώ υπογράμμισε πως για να υπάρξει μια λύση, «είναι απαραίτητο να έχουμε ελαφρύνσεις στο χρέος» εγγυήθηκε «προσωπικά» ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.https://www.youtube.com/embed/vohCB1geHc8?rel=0

«Εγγυώμαι προσωπικά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι θα φθάσουμε σε μια συμφωνία για την Ελλάδα τον Μάιο. Πρέπει αυτό να γίνει τον Μάιο», επέμεινε ο Ντάισελμπλουμ απευθυνόμενος στους ευρωβουλευτές στις Βρυξέλλες.

«Η (οικονομική) κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι επαρκώς καλή. Η ανάπτυξη αντιμετωπίζει και πάλι προσκόμματα», δήλωσε ο ολλανδός υπουργός Οικονομικών, υπογραμμίζοντας έτσι την ανάγκη να επιτευχθεί σύντομα μια συμφωνία.

«Για να φθάσουμε σε μια λύση, είναι απαραίτητο να έχουμε ελαφρύνσεις στο χρέος. Αυτή είναι η άποψή μου και πιστεύω ότι τη μοιραζόμαστε στους κόλπους του Eurogroup», εξήγησε ο Ντάισελμπλουμ.

«Χρειαζόμαστε εμπιστοσύνη για να συνεχίσουμε, για να συνεχιστεί η ανάπτυξη. Έχετε την προσωπική μου δέσμευση και θα επιστρέψω ενώπιον του κοινοβουλίου με μια δίκαιη συμφωνία σε ό,τι αφορά το χρέος», πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL