Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
18.9°C23.4°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.3°C19.4°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
14.4°C15.5°C
5 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C24.4°C
2 BF 41%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.9°C16.9°C
0 BF 77%
Καταψήφισε η Ν.Δ., που θα ψήφιζε! / Δάνειο 10 εκατ. ευρώ στον ΕΔΟΕΑΠ έως ότου βρεθεί λύση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καταψήφισε η Ν.Δ., που θα ψήφιζε! / Δάνειο 10 εκατ. ευρώ στον ΕΔΟΕΑΠ έως ότου βρεθεί λύση

Τη δυνατότητα να χορηγηθεί δάνειο 10 εκατ. ευρώ στον ΕΔΟΕΑΠ έδωσε η κυβέρνηση με τροπολογία που ψήφισε χθες στη Βουλή στο νομοσχέδιο για το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης. Ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος υπενθύμισε τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει το δημοσιογραφικό επικουρικό ταμείο και επισήμανε ότι ακόμη και σήμερα ενδέχεται να υπάρξει καταληκτική συνάντηση μεταξύ των φορέων, "για να συμφωνήσουν μια λύση χρηματοδότησης εκ μέρους των εργοδοτών, οι οποίοι επωφελούνται, προφανώς και από τη μη παρακράτηση ποσοστών επί των εσόδων από τις διαφημίσεις".

"Πρέπει οι εργοδότες να συμβάλουν με αύξηση των εισφορών τους, λόγω του ότι έχουν διευκολυνθεί από τη μη καταβολή αγγελιόσημου κατά τη διαδικασία της είσπραξης κεφαλαίων από τις διαφημίσεις" τόνισε ο Τ. Πετρόπουλος και σημείωσε ότι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργοδότες να καταβάλουν εισφορά.

Η Ν.Δ. προέβαλε πάρα πολλές αντιρρήσεις, ενώ ο Νότης Μηταράκης είπε ότι θα ψηφίσει, αλλά τελικά καταψήφισε! Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κώστας Τζαβάρας, ο εισηγητής Χρήστος Δήμας και ο Νότης Μηταράκης επίμονα ρωτούσαν αν θα αποπληρωθεί το δάνειο από τον ΕΔΟΕΑΠ έως το τέλος του έτους, όπως αναφέρει η τροπολογία, αλλά και αν θα δοθούν δάνεια και σε άλλα επικουρικά ταμεία. "Δεν ξέρω αν είναι η κατάλληλη στιγμή και η κατάλληλη μεθοδολογία" συμφώνησε και ο εισηγητής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης.

"Ο ΕΔΟΕΑΠ είναι ο μόνος φορέας επικουρικής ασφάλισης που είναι σωματείο και διέπεται από το καταστατικό του. Επιτελεί, όμως, δημόσια λειτουργία ως προς τη χορήγηση επικουρικής σύνταξης. Σχετική απόφαση έχει εκδώσει το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο και επειδή επιτελεί και δημόσιο σκοπό ως προς το σκέλος αυτό, έχουμε την υποχρέωση να ρυθμίσουμε νομοθετικά" απάντησε ο Τ. Πετρόπουλος, εξηγώντας ότι ο ΕΔΟΕΑΠ υποκαθιστά το επικουρικό ταμείο ΕΤΕΑΕΠ και ξεκαθαρίζοντας ότι "δεν υπάρχει χώρος για άλλο επικουρικό ταμείο". Διευκρίνισε δε ότι παρέχεται με την τροπολογία δυνατότητα δανειακής διευκόλυνσης με τέσσερις δόσεις των 2,5 εκατ. ευρώ και δεν επιβαρύνεται ο ΕΦΚΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL