Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Παραληρηματική αντιπολίτευση Κικίλια μετά και το πρωτογενές πλεόνασμα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παραληρηματική αντιπολίτευση Κικίλια μετά και το πρωτογενές πλεόνασμα

Στη γραμμή της απόλυτα μηδενιστικής και καταστροφολογικής αντιπολίτευσης συνεχίζει η Ν.Δ., η οποία, μη βρίσκοντας ερείσματα για άσκηση σοβαρής κριτικής, επιμένει να κάνει “σημαία” των επιθέσεών της ανύπαρκτα ζητήματα τύπου “Βενεζουέλας”. Ενώ τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, της έκθεσης του ΔΝΤ επιβεβαιώνουν τις πολλαπλώς και επανειλημμένα λανθασμένες εκτιμήσεις του Ταμείου και τις καθυστερήσεις που επέφερε η επιμονή τους σε απαιτήσεις με βάση τις αρχικές εκτιμήσεις τους, η Ν.Δ. επιμένει τυφλά να κατηγορεί την κυβέρνηση για την καθυστέρηση στην αξιολόγηση.

Την ίδια στιγμή δηλώνει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τα θετικά μέτρα (αντίμετρα) που θα συνοδεύουν τα αρνητικά της συμφωνίας και αποφεύγει να αιτιολογήσει αυτή την επιλογή της, περιοριζόμενη να χαρακτηρίζει “χρυσόσκονη και καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς” τις θετικές παρεμβάσεις που θα ψηφιστούν.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. σχολίασε σχετικά με την επίτευξη πλεονάσματος 3,9% για το 2016 ότι “εάν τα πράγματα στην οικονομία πήγαιναν καλά, κανείς δεν θα ζητούσε πρόσθετα μέτρα για τα επόμενα χρόνια” και πως “το πρωτογενές πλεόνασμα του κ. Τσίπρα οφείλεται στην καταστροφή της πραγματικής οικονομίας” μέσα από “υπερφορολόγηση”, “εκτόξευση των κατασχέσεων και των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης”, “γενικευμένη εσωτερική στάση πληρωμών προς τον ιδιωτικό τομέα”.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή “τις περικοπές των συντάξεων για πάνω από 1 εκατ. Έλληνες και τη μείωση του αφορολόγητου που πλήττει όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους και τη μεσαία τάξη. Ο Β. Κικίλιας επανέλαβε τη μόνιμη επωδό της οδού Πειραιώς ότι “η χώρα χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση για να μπει σε τροχιά σταθερής ανάπτυξης” και πως αυτό θα γίνει -σύμφωνα πάντα με τις αόριστες και γενικόλογες υποσχέσεις της- “με γενναίες μειώσεις φόρων, περικοπές δαπανών και προσέλκυση επενδύσεων”.

Σε έναν παραληρηματικό αντιπολιτευτικό λόγο ο Β. Κικίλιας κατηγόρησε την κυβέρνηση (ΣΚΑΪ) ότι “επενδύει στη φτωχοποίηση της χώρας”, πως “ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να βγούμε από την κρίση γιατί τρέφεται από αυτήν” και ότι “δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης αν η χώρα ορθοποδήσει”. Την ίδια στιγμή στη Ν.Δ. προσπαθούν να τροφοδοτήσουν ένα θέμα που μόνοι τους αφελώς δημιούργησαν, δηλαδή να αναδείξουν κάποια σύνδεση της κυβέρνησης με την κυβέρνηση της Βενεζουέλας και να ταυτίσουν την κατάσταση εκεί με μια κατάσταση “προσεχώς” στη χώρα μας. Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. είπε ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε με συγκριτικά παραδείγματα τη δική της πολιτική προσπάθεια στους αγώνες των λαών, με αιχμή του δόρατος τον Μαδούρο και τη Βενεζουέλα, και πως “τώρα ξαφνικά που σκοτώνεται ο κόσμος στη Βενεζουέλα, στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μιλάει κανείς".

Κατά τα λοιπά, ζήτησε να απολογηθεί η κυβέρνηση για τον χρόνο που χάθηκε για την αξιολόγηση και χαρακτήρισε τα αντίμετρα "ανύπαρκτα και επικοινωνιακό πακέτο". “Αντίμετρα είναι η χρυσόσκονη και τα καθρεφτάκια τα οποία οι κύριοι θεωρούν τους Έλληνες πολίτες ιθαγενείς και θέλουν να τους τα κουνήσουν το 2017 για το 2019 αν τα πλεονάσματα είναι πάνω από 3,5% και για ό,τι ποσοστό πάνω από αυτό υπάρχει. Θα μειώσουν τις συντάξεις -ίσως και έναν χρόνο νωρίτερα-, θα μειώσουν το αφορολόγητο, θα εκποιήσουν τη δημόσια περιουσία;" είπε. Επανέλαβε δε τις δεσμεύσεις του Κυρ. Μητσοτάκη που συνιστούν πλήρη εκχώρηση της ΔΕΗ σε ιδιωτικά συμφέροντα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL