Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.3°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.1°C
3 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.0°C18.8°C
1 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.4°C20.8°C
3 BF 35%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.9°C20.7°C
2 BF 59%
Σ. Φάμελλος: / Σ. Φάμελλος: Οι αγρότες περιμένουν τους δασικούς χάρτες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σ. Φάμελλος: / Σ. Φάμελλος: Οι αγρότες περιμένουν τους δασικούς χάρτες

Ικανοποίηση στον αγροτικό κόσμο έδωσε η ψήφιση του νομοσχεδίου για τους δασικούς χάρτες από τη Βουλή, καθώς μπορούν έναντι τιμήματος να καλλιεργούν εκτάσεις που θεωρούνται καταπατημένες. Είναι ενδεικτικό ότι οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης ήταν υποτονικές, ωστόσο το νομοσχέδιο ψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητους Έλληνες.

"Το νομοσχέδιο είναι προσανατολισμένο στον γεωργικό κόσμο. Είναι περιττό να πω ότι μόνο για τη γεωργική χρήση επιτρέπονται οι παρεμβάσεις. Ο αγροτικός κόσμος περιμένει τις ρυθμίσεις αυτές, που καθυστέρησαν τόσο, αλλά εμείς κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας για να ξέρουν όλοι σε ποιο περιβάλλον διαμορφώνονται αντιρρήσεις και διαμορφώνονται οι δασικοί χάρτες" τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, επισημαίνοντας ότι, "παρά τις αρχικές αντιδράσεις, τώρα έχει υποστήριξη από τον πολιτικό κόσμο και το σύνολο των επιστημονικών ιδρυμάτων".

30 Ιουνίου οι φορολογικές δηλώσεις

Με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που ψηφίστηκε χθες:

* Ορίζεται ότι φέτος οι φορολογούμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τις φορολογικές δηλώσεις τους για τα εισοδήματα του 2016 έως τις 30 Ιουνίου (αντί για 30 Απριλίου).

* Παρατείνεται κατά ένα μήνα η καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος για τα νομικά πρόσωπα και μειώνεται ο αριθμός των δόσεων από 8 σε 6.

* Δίνεται η δυνατότητα σε δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες Ι.Χ. αυτοκινήτων που έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους να καταβάλουν μόνο ένα μέρος των ετήσιων τελών κυκλοφορίας ανάλογα με το διάστημα που θέλουν να άρουν την ακινησία του οχήματος. Για την άρση της ακινησίας του Ι.Χ. για έναν μήνα θα πρέπει να καταβάλουν τα 2/12 του κόστους των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, για 3 μήνες τα 4/12 των τελών, ενώ για το όποιο υπόλοιπο διάστημα τα δωδέκατα που απομένουν συν 2/12.

* Ξεκαθαρίζεται ότι για την ένταξη των αγροτών το ειδικό καθεστώς ΦΠΑ θα λαμβάνεται υπόψη μόνο το ποσό των επιδοτήσεων που αφορούν το έτος 2016. Σημειώνεται ότι χιλιάδες αγρότες αντιμετώπιζαν πρόβλημα επειδή λόγω αναδρομικών επιδοτήσεων που έλαβαν το 2016 για το 2015 και τα προηγούμενα έτη εμφανίζονταν να υπερβαίνουν το όριο το 5.000 ευρώ που απαιτεί η ένταξή τους στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ.

Με νομοτεχνική ρύθμιση δόθηκε τρίμηνη παράταση για την ολοκλήρωση των έργων που αφορούν παραγωγή αιολικής ενέργειας. Τα έργα που έπρεπε να ολοκληρωθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018 πρέπει να ολοκληρωθούν την 31η Μαρτίου 2019 και τα έργα που έπρεπε να ολοκληρωθούν έως τις 30 Ιουνίου 2019 πρέπει να ολοκληρωθούν έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2019.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL