Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
10.3°C12.4°C
4 BF 85%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.4°C13.3°C
3 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.2°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
0 BF 93%
Απάντηση Παππά σε ερώτηση Βενιζέλου για την επίσκεψη στη Βενεζουέλα: / Φτηνός αντιπερισπασμός με μη χρήσιμες πολιτικές σκοπιμότητες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απάντηση Παππά σε ερώτηση Βενιζέλου για την επίσκεψη στη Βενεζουέλα: / Φτηνός αντιπερισπασμός με μη χρήσιμες πολιτικές σκοπιμότητες

"Δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό, αλλά μόνο πολιτικές σκοπιμότητες, οι οποίες συγκροτούν έναν φτηνό και μη χρήσιμο αντιπερισπασμό" τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, αναφερόμενος στη Βουλή στο θέμα της επίσκεψής του στη Βενεζουέλα το 2013.

"Είναι ένα ταξίδι που οργανώθηκε από την πρεσβεία της Βενεζουέλας, η οποία, σε συνεργασία με το δικό τους υπουργείο Εξωτερικών είχαν την ευθύνη της φιλοξενίας μας και των εσωτερικών μας εκεί μετακινήσεων" υπογράμμισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής απαντώντας στην ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου. Μάλιστα, υπενθύμισε ότι το 2013 "ο ομιλών δεν ήταν ούτε βουλευτής ούτε υπουργός. Δεν μπορούσε δηλαδή, διά της υπογραφής του, να επηρεάσει οτιδήποτε και να επιβάλει, πολύ περισσότερο, κάτι".

Αποστάσεις Ευ. Βενιζέλου από τις ιδεοληψίες Αντ. Σαμαρά

"Σε αυτό το ταξίδι δεν υπήρξε τίποτα μεμπτό. Θέλω να σας ενημερώσω δε ότι οι εμπορικές σχέσεις πολλών χωρών της Ε.Ε. είναι αναπτυγμένες. Δεν ήταν της Ελλάδας, ούτε την περίοδο που ήσασταν εσείς υπουργός Εξωτερικών και κακώς. Και δεν ήταν διότι έπρεπε και αυτές οι σχέσεις να καμφθούν υπό το βάρος των ιδεολογικών εμμονών του κυβερνητικού σας εταίρου ο οποίος εμφορούνταν και εμφορείται από τις ιδέες και τις αντιλήψεις της ακραίας Δεξιάς" πρόσθεσε ο Ν. Παππάς.

Ο Ευ. Βενιζέλος αποκήρυξε τις ιδεοληψίες Σαμαρά. "Ποιος σας είπε ότι η Ελλάδα έχει ιδεολογικούς φραγμούς στις εμπορικές της συναλλαγές και στην προώθηση της ελληνικής επιχειρηματικής παρουσίας στο εξωτερικό ή των ελληνικών εξαγωγών; Δεν έχουμε σχέσεις με χώρες που έχουν καθεστώτα τα οποία εσωτερικώς παραβιάζουν δημοκρατικές αρχές ή αρχές του κράτους δικαίου;", είπε.

Παράλληλα, ρώτησε αν οι σχέσεις αυτές συνεχίστηκαν και μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ και ρώτησε αν ήρθε η υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας στην Αθήνα και δεν ανακοινώθηκε η επίσκεψή της. Για τον επιχειρηματία Μαχέντ Χαλίλ, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ρώτησε αν έχει έρθει στην Ελλάδα, αν χρησιμοποίησε αεροσκάφος το οποίο χαρακτηρίστηκε ως κυβερνητικό και του δόθηκε η άδεια κυβερνητικής υπερπτήσης και προσγείωσης και πόσα κρατικά αεροσκάφη της Βενεζουέλας έχουν λάβει παρόμοια άδεια προσγείωσης.

Μνημόνιο για ενεργειακά με Βενεζουέλα

"Η τοποθέτησή σας έχει διανθιστεί με ένα τσουβάλι στοιχεία κουτσομπολιού" σχολίασε ο Ν. Παππάς και παρέπεμψε στο υπουργείο Εξωτερικών για απαντήσεις. Σημείωσε ακόμα ότι "Δεν έχετε τίποτα να κομίσετε στον διάλογο και αυτό είναι απολύτως κατανοητό και στον κόσμο που μας παρακολουθεί". Επισήμανε επίσης στον Ευ. Βενιζέλο ότι τον Αύγουστο του 2015 έγινε επίσημη επίσκεψη του γενικού γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών στη Βενεζουέλα, όπου υπογράφηκε και μνημόνιο συναντίληψης για θέματα ενεργειακά και ότι παρευρίσκονταν και εκπρόσωποι των ελληνικών εταιρειών πετρελαίου, και της Motoroil, και των ΕΛ.ΠΕ. Θύμισε ακόμη ότι ο ελληνόκτητος στόλος κάνει πάρα πολλές μεταφορές πετρελαίου της Βενεζουέλας και ότι ελληνική εταιρεία έχει κατασκευάσει εκτεταμένα το δίκτυο σωληνώσεων υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης στο Καράκας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL