Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.3°C19.6°C
1 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.2°C15.5°C
2 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C19.3°C
3 BF 87%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
24.8°C24.8°C
7 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.9°C13.4°C
0 BF 100%
Απάντηση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής στη Βουλή: / Απάντηση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής στη Βουλή: "Ο διαγωνισμός για τα κανάλια έπρεπε να είχε γίνει χθες"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απάντηση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής στη Βουλή: / Απάντηση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής στη Βουλή: "Ο διαγωνισμός για τα κανάλια έπρεπε να είχε γίνει χθες"

Ώθηση στο ΕΣΡ για να προχωρήσει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες έδωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς με παρέμβασή του στη Βουλή. Αφού επισήμανε ότι πλέον το ΕΣΡ διαθέτει όλο το αναγκαίο και εξειδικευμένο προσωπικό και έχει στη διάθεσή του τις απαραίτητες μελέτες και τις υποδομές, ώστε να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο Ν. Παππάς είπε εμφατικά: "Έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι, το ΕΣΡ έχει πάρει και τις σχετικές απαντήσεις για τις δυνατότητες του τηλεοπτικού φάσματος και εκπομπής από την ΕΕΤΤ και τα στελέχη της έχουν τοποθετηθεί, όπως επίσης έχουν τοποθετηθεί και ειδικοί (για τις δυνατότητες των καναλιών που μπορεί να υπάρχουν) - κατά τη γνώμη μας ο διαγωνισμός έπρεπε να γίνει χθες". Μάλιστα σημείωσε ότι υπάρχει και προσωπικό από την ΕΕΤΤ που διαθέτει τεχνογνωσία για τους διαγωνισμούς και σημείωσε ότι "υπάρχουν οι υποδομές και θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει και η διάθεση για να ολοκληρωθεί γρήγορα η διαδικασία".

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής απάντησε σε δύο ερωτήσεις του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου και επισήμανε ότι στην απόφαση του ΣτΕ επαναλαμβάνεται η γνωστή νομολογία του ότι τα ιδιωτικά κανάλια λειτουργούν χωρίς άδεια και με βάση την τελευταία απόφαση του ΕΣΡ το μόνο κανάλι που κατέχει νόμιμη άδεια είναι η ΕΡΤ. "Συνεπώς υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη για ολοκλήρωση της αδειοδότησης μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας" πρόσθεσε εκφράζοντας εμπράκτως την "απόλυτη στήριξή" του στο ΕΣΡ.

Ο Ν. Νικολόπουλος επισήμανε ότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για τον διαγωνισμό και εκτίμησε ότι θα γίνει "του Αγίου Ποτέ". "Ουδείς είναι υπεράνω του νόμου, ούτε εμείς, ούτε εσείς, ούτε τα μέλη των Ανεξάρτητων Αρχών" του απάντησε με νόημα ο Ν. Παππάς. Ο βουλευτής επισήμανε την απραξία του ΕΣΡ, αλλά ο Ν. Παππάς διαφώνησε σημειώνοντας ότι "επέβαλε τις πρώτες καμπάνες για το πώς χειρίστηκαν τα ΜΜΕ το δημοψήφισμα".

ΠΑΝΟΠΤΗΣ: Κόστος 54.000 ευρώ (από 1,5 εκατ. ευρώ!)

Ο υπουργός ανέφερε ότι το ΕΣΡ πήρε το ψηφιακό ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη, ακόμα και μέσα από το κινητό του, να κατεβάζει γρήγορα από το Διαδίκτυο και να βλέπει τα επίμαχα αποσπάσματα ή τις δηλώσεις. Μάλιστα τόνισε ότι το σύστημα κόστισε μόλις 54.000 ευρώ, ενώ το προηγούμενο ηλεκτρονικό σύστημα που δεν λειτούργησε ποτέ είχε κοστίσει 1,5 εκατ. ευρώ.

Η Επιτροπή Παιγνίων να διερευνήσει για το Survivor

Ο ανεξάρτητος βουλευτής ο οποίος χθες συναντήθηκε με τη διοίκηση του ΕΣΡ, έθεσε το ζήτημα του στοιχηματισμού στο Survivor του ΣΚΑΪ που διεξαγόταν έως προ ημερών με μεγάλους τζίρους. Στο τηλεοπτικό τοπίο βασιλεύει ο νόμος του νταβατζή και του ισχυρού της ζούγκλας, είπε ζητώντας παρέμβαση του ΕΣΡ για παράνομο στοιχηματισμό. Ο υπουργός συμφώνησε ότι υπάρχει ζήτημα με τον στοιχηματισμό καθώς γινόταν μία ημέρα αφότου είχε γυριστεί το επεισόδιο και επισήμανε ότι υπάρχει η Επιτροπή Παιγνίων για να διερευνήσει αν υπάρχει ασύμμετρη ή κρυφή πληροφόρηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL