Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
12.5°C18.1°C
1 BF 68%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
11.6°C16.0°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C14.9°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.9°C
2 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.3°C14.1°C
2 BF 54%
Ν. Παππάς: / Ν. Παππάς: Μακάρι να είχε αποτέλεσμα η επίσκεψη στη Βενεζουέλα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Παππάς: / Ν. Παππάς: Μακάρι να είχε αποτέλεσμα η επίσκεψη στη Βενεζουέλα

Απομονώθηκε ακόμη και από την αντιπολίτευση η Ν.Δ. στο αίτημά της να κληθεί ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την επίσκεψη στη Βενεζουέλα το 2013. "Είμαι στη διάθεση της Επιτροπής, οποτεδήποτε και για οτιδήποτε. Δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό" ξεκαθάρισε ο Ν. Παππάς.

Το αίτημά της ούτως ή άλλως δεν πληρούσε τις τυπικές προδιαγραφές, καθώς, όπως επεσήμανε η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου, δεν είχε τις απαιτούμενες οκτώ υπογραφές βουλευτών. Ωστόσο ο Ν. Παππάς, ο οποίος παρίστατο στη συνεδρίαση της Επιτροπής, επειδή μετά ακολουθούσε ακρόαση της διοίκησης της ΕΡΤ, ήταν σαφής: "Οποτεδήποτε και οτιδήποτε, εννοείται ότι είμαι στη διάθεση της Επιτροπής. Είμαι και στη διάθεση της Ν.Δ., η οποία μπορεί να καταθέσει ό,τι θέλει, εξεταστική, προανακριτική ή ό,τι άλλο" υπογράμμισε.

Επισημαίνεται ότι σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής απαντά σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου. Αυτή τη συζήτηση επικαλέστηκε και ο Ευ. Βενιζέλος προκειμένου να αδειάσει το αίτημα της Ν.Δ. Την ίδια στάση ακολούθησαν από την Ένωση Κεντρώων ο Μάριος Γεωργιάδης και από το Ποτάμι ο Σπύρος Λυκούδης, με τελικό αποτέλεσμα να πέσει στο κενό η χθεσινή προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων από τη Ν.Δ.

"Μιλά η Ν.Δ. για ένα ταξίδι που έγινε το 2013, το οποίο μακάρι να είχε φέρει περισσότερα αποτελέσματα. Με τη Βενεζουέλα, πριν μπει στην περιδίνηση της βαθιάς οικονομικής κρίσης, πολλές χώρες της Ευρώπης είχαν τότε οικονομικές σχέσεις αλλά όχι η τότε κυβέρνηση Σαμαρά" τόνισε ο Ν. Παππάς και πρόσθεσε: "Οι ελληνικές εταιρείες πετρελαιοειδών θα μπορούσαν να είχαν επωφεληθεί αν η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε τέτοια στενή αντίληψη. Χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα έχουν μεγάλου όγκου εμπορικές σχέσεις με τη Βενεζουέλα. Υπάρχουν ελληνικές εταιρείες που έχουν αναλάβει έργα υποδομής στη συγκεκριμένη χώρα. Άρα δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό".

Μ. Βορίδης: Εγώ μία... αναβολή πήρα για την Energa!

Ωστόσο ο βουλευτής της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης επέμεινε ότι ο υπουργός πρέπει να εξηγήσει γιατί βρέθηκε στο ίδιο ταξίδι "με τον δικηγόρο των offshore". Η Τ. Χριστοδουλοπούλου τού επισήμανε πως οι βουλευτές δικηγόροι δεν πρέπει να ταυτίζουν τους δικηγόρους με τους πελάτες τους και του υπενθύμισε με νόημα ότι εκείνος, όταν ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., ήταν και δικηγόρος της Energa. "Είχα πάρει μία αναβολή γι’ αυτούς" σχολίασε ο Μ. Βορίδης υποβαθμίζοντας τη σχέση εργασίας που είχε με την εταιρεία που πρωταγωνίστησε στο σκάνδαλο των ιδιωτικών παρόχων ενέργειας...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL