Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.0°C
3 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.1°C14.4°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.7°C14.8°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C20.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.9°C12.4°C
0 BF 94%
Πειθαρχική δίωξη του χρυσαυγίτη που χτύπησε βάναυσα τον φοιτητή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πειθαρχική δίωξη του χρυσαυγίτη που χτύπησε βάναυσα τον φοιτητή

Την άμεση πειθαρχική δίωξη του χρυσαυγίτη μετακλητού υπαλλήλου Χρήστου Ζέρβα που χτύπησε τον φοιτητή ζήτησε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Καθυστερημένα η Χρυσή Αυγή ζήτησε την απόλυση του υπαλλήλου της.

Μετά τις αναφορές στα μέσα ενημέρωσης, με εντολή του προέδρου η Βουλή ζήτησε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών να επιβεβαιώσει αν ο Χρ. Ζέρβας, ο οποίος είναι μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του Ν. Μιχαλολιάκου, φέρεται να προέβη στην τέλεση ποινικώς κολάσιμων πράξεων σε βαθμό κακουργήματος.

Η Εισαγγελία επιβεβαίωσε χθες ότι κατά του Χρ. Ζέρβα έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και ενημέρωσε ότι άμεσα θα σταλεί έγγραφη απάντηση, καθώς πρέπει να εφαρμοστούν όσα ορίζει ο Υπαλληλικός Κώδικας. Λίγο αργότερα, έφτασε στη Βουλή και το έγγραφο της αντιεισαγγελέως Πρωτοδικών Χάιδως Ζουγρή, που αναφέρει ότι κατά του χρυσαυγίτη ασκήθηκε δίωξη για:

- Ληστεία κατά συναυτουργία.

- Επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία (βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη).

Ο Ν. Βούτσης αμέσως ζήτησε τη δίωξη του Χρ. Ζέρβα από το Πειθαρχικό Συμβούλιο των υπαλλήλων της Βουλής, υπογραμμίζοντας πως πρέπει να ασκηθεί η πειθαρχική διαδικασία επειδή:

- "Εκτιμώ πως οι διαλαμβανόμενες αξιόποινες πράξεις στοιχειοθετούν την αντικειμενική υπόσταση του πειθαρχικού παραπτώματος της χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας".

- "Κρίνω ότι το πειθαρχικό παράπτωμα που αποδίδεται στον υπάλληλο δύναται να επισύρει την πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης, ποινή ανώτερη της αρμοδιότητας του προέδρου της Βουλής".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL