Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Με αποδέκτες Μητσοτάκη - Γεννηματά: / Με αποδέκτες Μητσοτάκη - Γεννηματά: Παρέμβαση Βενιζέλου για να μην κλείσει η αξιολόγηση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με αποδέκτες Μητσοτάκη - Γεννηματά: / Με αποδέκτες Μητσοτάκη - Γεννηματά: Παρέμβαση Βενιζέλου για να μην κλείσει η αξιολόγηση

Διπλό μήνυμα, προς τον Κυρ. Μητσοτάκη και τη Φ. Γεννηματά, για συνεργασία της αντιπολίτευσης να εντείνει τις πιέσεις για πρόωρες εκλογές και ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης από ένα νέο “ολοκληρωμένο σχήμα”, το οποίο θα έχει περιγραφεί και θα έχει έρθει σε συνεννόηση εκ των προτέρων, έστειλε ο Ευ. Βενιζέλος. “Δεν μπορεί να αφήσουμε αυτούς τους ανθρώπους να δεσμεύσουν τη χώρα μακροπροθέσμως” δήλωσε.

Με τη διαπραγμάτευση να βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της, ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξη - παρέμβαση (ρ/σ ΣΚΑΪ) επανέλαβε ότι δεν πρέπει να κλείσει την αξιολόγηση η σημερινή κυβέρνηση, καθώς με αυτήν “δεν μπορεί να εφαρμοστεί η αξιολόγηση, δεν μπορεί να αλλάξει το κλίμα” και πως “εάν δεν αλλάξει το πολιτικό κλίμα στη χώρα, αν δεν έχουμε άλλη κυβέρνηση, δεν έχουμε ανάκαμψη της οικονομίας”.

Πρόσθεσε ότι το μεγάλο θέμα της ελληνικής οικονομίας είναι πολιτικό, για να διευκρινίσει: “Δεν συμφωνώ με την ανάλυση που κάνει επισήμως η αξιωματική αντιπολίτευση. Η Ν.Δ., το έχω πει και άλλες φορές, λέει: Κλείστε την αξιολόγηση, έπρεπε να την έχετε κλείσει προ πολλού, τα μέτρα πρέπει να ψηφιστούν, τα μέτρα είναι κακά, αντιπαραγωγικά, δεν τα ψηφίζουμε, αλλά αν τα βρούμε ψηφισμένα θα τα εφαρμόσουμε. Αυτό βγάζει από τη δύσκολη θέση τι κάνω κοινοβουλευτικά, τι κάνω συγκυριακά. Δεν συνιστά μια ολοκληρωμένη στρατηγική εξόδου από την κρίση και επανόδου στην κανονικότητα ώστε η χώρα να κερδίσει το χαμένο έδαφος και τον χαμένο χρόνο”.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από τις 23 Μαρτίου ο Ευ. Βενιζέλος -από τους πρώτους- είχε δηλώσει πως η δική του θέση “δεν είναι ότι ας κλείσει ο Τσίπρας την αξιολόγηση, όποια αξιολόγηση να είναι, με όποια μέτρα να είναι. Εγώ πιστεύω ότι έχει προκαλέσει τεράστια βλάβη, κάνει μία ψευτοδιαπραγμάτευση με τον χειρότερο τρόπο, κάθε ημέρα που περνά επιβαρύνει τη χώρα...".

Στο ερώτημα ποια είναι λοιπόν η εναλλακτική λύση ο Ευ. Βενιζέλος είπε: “Να διεκδικήσει αυτή τη στιγμή η αντιπολίτευση να κάνει αυτή τη διαπραγμάτευση”. Διευκρίνισε πως, όταν λέει αντιπολίτευση, “εννοώ βεβαίως ένα ολοκληρωμένο σχήμα, στο οποίο μετά θα κληθεί και ο ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ να συμβάλει αν θέλει”. Κάλεσε τον Κυρ. Μητσοτάκη να μην περιμένει πότε θα γίνουν οι εκλογές, αλλά να τις επιδιώξει: “Αλλά όταν η Ν.Δ. έχει ως προτεραιότητα να περιμένει να γίνουν κάποια στιγμή οι εκλογές, για να κερδίσει τις εκλογές, να γίνει κυβέρνηση και μάλιστα αυτοδύναμη, έχει μία κομματική προτεραιότητα. Εντάξει, κατανοητό, αλλά δεν είναι αυτό η προτεραιότητα της χώρας”. “Η προτεραιότητα της χώρας", ανέφερε, "είναι να φύγει τώρα αυτή η κυβέρνηση, να γίνει σωστά η διαπραγμάτευση για την επάνοδο στην ομαλότητα".

Ο Ευ. Βενιζέλος έρχεται να απαντήσει με αυτό το προεκλογικό αντιπολιτευτικό μέτωπο δύο μόλις μέρες μετά τη σαφή διευκρίνιση με την οποία η Φ. Γεννηματά θέλησε να διορθώσει τις εντυπώσεις από το κοινό ανακοινωθέν της ΔΗ.ΣΥ. με τη Ν.Δ.: "Όμως η λύση στα προβλήματα της χώρας δεν μπορεί να είναι η παλινόρθωση της Δεξιάς ούτε έχει αποτέλεσμα 'μέτωπο' με τη Ν.Δ.”, “σ’ εμάς δεν θα βρουν πρόθυμους, ούτε για δήθεν ευρωπαϊκά μέτωπα με τη Ν.Δ. , η 'Αυγή' είναι βαθιά νυχτωμένη, ούτε για δήθεν αντιδεξιά μέτωπα με το ΣΥΡΙΖΑ".

Ο Ευ. Βενιζέλος δεν θα συμμετείχε σε χθεσινό δείπνο της Φ. Γεννηματά προς όλους τους βουλευτές της ΔΗ.ΣΥ.

Στ. Θεοδωράκης: "Αν η κυβέρνηση δεν θέλει να κλείσει την αξιολόγηση, ας παραδώσει την εντολή"

“Αν η κυβέρνηση δειλιάζει ή δεν θέλει να κλείσει την αξιολόγηση ή θεωρεί ότι μπορεί να πορεύεται έτσι, τότε θα πρέπει να έρθει στη Βουλή και να παραδώσει την εντολή, γιατί η χώρα δεν αντέχει άλλη παράταση” δήλωσε (ρ/σ Real) ο Στ. Θεοδωράκης. Για το εάν το Ποτάμι θα στήριζε κυβέρνηση με κορμό τη Ν.Δ., ανέφερε ότι “θα στηρίξουμε οποιαδήποτε κυβέρνηση έχει επαφή με την πραγματικότητα και τα προβλήματα της χώρας στην παρούσα φάση”, εκφράζοντας πάντως αμφιβολίες για το αν τέτοια κυβέρνηση μπορεί να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL