Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.0°C
3 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C21.9°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.9°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.3°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.8°C21.8°C
2 BF 31%
Φ. Γεννηματά: "Όσο γρηγορότερα φύγουν τόσο το καλύτερο"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φ. Γεννηματά: "Όσο γρηγορότερα φύγουν τόσο το καλύτερο"

Νέα “πυρά” κατά της κυβέρνησης από τη Φ. Γεννηματά, η οποία για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα έσπευσε σε νέα διευκρίνιση - διάψευση “σεναριών συνωμοσιών” περί τυχόν μετώπου με τη Ν.Δ. εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, για τα οποία κατηγόρησε την “Αυγή”.

Έτσι, μετά την επιλογή που προκάλεσε εντυπώσεις για κοινή ανακοίνωση με τη Ν.Δ., με την οποία συμφωνούσαν στο να φύγει η κυβέρνηση (σ.σ.: επισημαίνεται ότι ο Στ. Θεοδωράκης απέφυγε την κίνηση ενός κοινού ανακοινωθέντος μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ν.Δ., ενώ δεν έθεσε θέμα εκλογών ή άμεσης αλλαγής της κυβέρνησης) η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δήλωσε χθες: “Ας μην αναζητούν λοιπόν δράκους στα παραμύθια τους. Η απειλή για τον πρωθυπουργό Τσίπρα δεν βρίσκεται στα ευφάνταστα σενάρια συνωμοσιών που διακινεί, αλλά στην ανικανότητα και την τυχοδιωκτική πολιτική του”.

Στον ίδιο τόνο, από εκδήλωση για την πρόταση της ΔΗ.ΣΥ. για τα κόκκινα δάνεια μίλησε για “τυχοδιωκτικούς χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα της αξιολόγησης” και για “ανεύθυνο και επικίνδυνο παιχνίδι εις βάρος της χώρας”. “Γι' αυτό και επαναλαμβάνουμε διαρκώς ότι όσο γρηγορότερα φύγουν τόσο καλύτερα” πρόσθεσε η Φ. Γεννηματά και επανέλαβε ότι θα καταψηφίσει τα μέτρα όταν έρθουν στη Βουλή. Είπε ακόμη ότι “η συμφωνία αυτή στην ουσία θα αποτελεί ένα 4ο Μνημόνιο και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση". Σε αυτό το πλαίσιο, επανέλαβε τη θέση της για “εθνική συνεννόηση” και “μια βιώσιμη κυβέρνηση ευρείας λαϊκής και κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που θα μπορεί να διαπραγματευτεί με τους εταίρους μας".

Στις προτάσεις που κατέθεσε για τα κόκκινα επιχειρηματικά και επαγγελματικά δάνεια, ανέφερε μεταξύ άλλων την ίδρυση "Ταμείου ανασυγκρότησης επιχειρήσεων ως καταλύτη για την αντιμετώπιση των κόκκινων επιχειρηματικών χρεών και την επιτάχυνση της οικονομίας". Επίσης, πρότεινε ενίσχυση των διατάξεων για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό ώστε να καλύπτει με σαφή - τυποποιημένα κριτήρια βιωσιμότητας και δείκτες όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό υποθέσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL