Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Απάντηση Παππά σε Κ.Ο. Ν.Δ. και Βενιζέλο: / Νίκος Παππάς: "Να συζητήσουμε για βεβαιωμένες χρηματοδοτήσεις κομμάτων από το εξωτερικό: Siemens"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απάντηση Παππά σε Κ.Ο. Ν.Δ. και Βενιζέλο: / Νίκος Παππάς: "Να συζητήσουμε για βεβαιωμένες χρηματοδοτήσεις κομμάτων από το εξωτερικό: Siemens"

Να ξαναζεστάνει το φαγητό που είχε προσπαθήσει ανεπιτυχώς να σερβίρει και παλιότερα επιχειρεί η αντιπολίτευση με αφορμή νέο δημοσίευμα του κυριακάτικου “Ελεύθερου Τύπου” σχετικά με ταξίδι που είχε πραγματοποιήσει το 2013 στη Βενεζουέλα ο Νίκος Παππάς. Παρά το ότι δεν διατυπώνεται κάποια συγκεκριμένη μομφή εναντίον του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, σύσσωμη η Κ.Ο. της Ν.Δ. κατέθεσε ερώτηση στον πρωθυπουργό για το ταξίδι, με τον Ν. Παππά να απαντά κάνοντας λόγο για φαντασίωση ότι η Βενεζουέλα χρηματοδοτεί την ευρωπαϊκή Αριστερά, όπως έχει κατηγορηθεί και το Podemos στην Ισπανία.

Η Κ.Ο. της Ν.Δ. ζητά να μάθει “ο ελληνικός λαός ποιος ήταν ο πραγματικός σκοπός ταξιδιού του κ. Παππά», ενώ σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή προχώρησε και ο βουλευτής της Δημοκρατίας Συμπαράταξης Ευάγγελος Βενιζέλος, ζητώντας να ενημερωθεί αν οι επαφές στη Βενεζουέλα καθόρισαν κυβερνητικές επιλογές. Το Ποτάμι χαρακτήρισε τα ερωτήματα “παλιά και αναπάντητα”.

"Το ταξίδι δεν έχει απολύτως τίποτε μεμπτό"

Μιλώντας για το θέμα στον ρ/σ Στο Κόκκινο, ο Νίκος Παππάς επεσήμανε πως πρόκειται για “ακριβώς το ίδιο ταξίδι για το οποίο είχε σηκωθεί τόσος θόρυβος και τόσος αχός» ξανά και πως έγινε σε καιρό που δεν ήταν καν βουλευτής.

Όπως εκτίμησε ο ίδιος, «η αναζωπύρωση του θέματος και κοινοβουλευτικά εντάσσεται σε μία συλλογιστική, σε μία 'φαντασίωση' ότι η Βενεζουέλα χρηματοδοτεί την Αριστερά στην Ευρώπη”, ενώ σημείωσε πως “αντίστοιχες κατηγορίες έχουν εκτοξευτεί ενάντια στο Podemos”, εκτιμώντας πως “το κέντρο που οικοδομεί αυτή την εξιστόρηση στο δημόσιο λόγο είναι ενιαίο, κοινό». Η ανάσυρση του θέματος του συγκεκριμένου ταξιδιού είναι δηλωτική «της κατάστασης στην οποία βρίσκονται ορισμένοι: Προσπαθούν να πιάσουν από τα μαλλιά μία υπόθεση που πάει τόσο πίσω και δεν έχει απολύτως τίποτε μεμπτό» συμπλήρωσε, επισημαίνοντας πως υπάρχουν ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν παρουσία στη Βενεζουέλα και ότι όλες οι χώρες του κόσμου έχουν εμπορικές χώρες με τη χώρα με τα μεγαλύτερα βεβαιωμένα αποθέματα πετρελαίου. Αναφορικά με την ερώτηση Βενιζέλου απάντησε: "Να πάμε να συζητήσουμε για να δούμε ποιες είναι οι βεβαιωμένες περιπτώσεις χρηματοδότησης κομμάτων από εταιρείες του εξωτερικού (...) Για τη Siemens μιλάω".

“Έχουν δοθεί απαντήσεις και κάθε κατεργάρης μπήκε στον πάγκο του” ανέφερε σχετικά ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Άγνοια δηλώνει ο Π. Λαφαζάνης, παρά την παρουσία του Κ. Ήσυχου

Εντυπώσεις γύρω από το θέμα της επίσκεψης επιχείρησε να δημιουργήσει και ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης, δηλώνοντας “πλήρη άγνοια” για το ταξίδι του 2013. Ωστόσο, από την τοποθέτηση αυτή μάλλον εκτίθεται ο ίδιος, καθώς το σημερινό στέλεχος της ΛΑΕ Κώστας Ήσυχος (και τότε υπεύθυνος για θέματα Λατινικής Αμερικής στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και μέλος του Αριστερού Ρεύματος, του οποίου ηγούνταν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης) εμφανίζεται στις φωτογραφίες του ταξιδιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL