Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
14.7°C19.3°C
1 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
12.1°C14.5°C
1 BF 91%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.0°C17.1°C
4 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
19 °C
17.7°C19.9°C
0 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
"Αναγκαία μια βάση δεδομένων για εντοπισμό εισοδηματικών κριτηρίων" / Μ. Μπαλαούρας: "Παραχώρησα το επίδομα αμέσως μόλις το έμαθα"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Αναγκαία μια βάση δεδομένων για εντοπισμό εισοδηματικών κριτηρίων" / Μ. Μπαλαούρας: "Παραχώρησα το επίδομα αμέσως μόλις το έμαθα"

"Εκ του μη όντος" χαρακτήρισε ο Μάκης Μπαλαούρας το θέμα που δημιουργήθηκε σχετικά με τη “13η σύνταξη” που έλαβε ως συνταξιούχος της Τράπεζας της Ελλάδος, κάνοντας λόγο για “συντροφικά καρφώματα” από τους πρώην συνάδελφους του στον σύλλογο εργαζομένων της τράπεζας. “Λυπάμαι πάρα πολύ διότι η προσφορά του καθενός είναι γεγονός” είπε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε χθες σε δημοσιογράφους στη Βουλή πως, όταν πληροφορήθηκε στις 17 Ιανουαρίου πως περιλαμβάνεται στη λίστα που έστειλε ο ΗΔΙΚΑ (ο φορέας της μηχανογραφικής υπηρεσίας που χορηγεί τις συντάξεις) για την καταβολή του έκτακτου βοηθήματος, ζήτησε τη λίστα για να το επιβεβαιώσει. Αμέσως μετά, με επιστολή προς τους δύο συλλόγους της τράπεζας (τον Σύλλογο Υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος και τον Σύλλογο των Συνταξιούχων), ξεκαθάρισε ότι, όταν του πιστωθούν τα λεφτά (300 ευρώ), θα τα δώσει στους δύο συλλόγους, όπως και έγινε.

Μάλιστα ο στις επιστολές αυτές ο Μ. Μπαλαούρας είχε εκφράσει πικρία για τις αιτιάσεις των επικεφαλής των συλλόγων προς το πρόσωπό του. Επιπλέον επισήμανε ότι, όταν ήταν εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος, τις αμοιβές που έπαιρνε για τη συμμετοχή του τις κατέθετε στο Απεργιακό Ταμείο της Τράπεζας της Ελλάδος, όπως και τα άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο βουλευτής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχουν κι άλλοι βουλευτές, οι οποίοι πήραν κάποια ποσά χωρίς να το αντιληφθούν, και παραδέχτηκε ότι πρέπει να γίνει μια βάση δεδομένων, έτσι ώστε, πέραν του ΗΔΙΚΑ, να μπορεί να εντοπίζει και περαιτέρω εισοδηματικά κριτήρια. Σημείωσε δε ότι εκείνη την περίοδο είχε ενημερώσει για το γεγονός τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Παρ' όλα αυτά, ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος Ευάγγελος Γερανιωτάκης ισχυρίζεται ότι ο Μάκης Μπαλαούρας αναγκάστηκε να προβεί στην κίνηση της επιστροφής των 300 ευρώ μετά την αποκάλυψη του γεγονότος, που έγινε με σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Συνταξιούχων στις 9 Ιανουαρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL