Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Επίθεση κατά υπουργών στην Αθήνα, γενική επίθεση στη Μάλτα / Αμήχανη η Ν.Δ. εν αναμονή συμφωνίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επίθεση κατά υπουργών στην Αθήνα, γενική επίθεση στη Μάλτα / Αμήχανη η Ν.Δ. εν αναμονή συμφωνίας

Σε... πολυεπίπεδο αντάρτικο επιδίδεται πλέον η Ν.Δ. αναμένοντας το κλείσιμο της αξιολόγησης και διαπιστώνοντας πως, ακόμη μία φορά, το “αφήγημα” περί “εκλογών εδώ και τώρα” βρίσκεται στον αέρα. Την ίδια ώρα ο Κυρ. Μητσοτάκης αναμένεται σήμερα, στο συνέδριο της Ευρωδεξιάς στη Μάλτα, να συναντηθεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άν. Μέρκελ προκειμένου να της παράσχει διαβεβαιώσεις για την “προθυμία” του να... μην δυσκολέψει τους δανειστές σε περίπτωση που αναδειχθεί πρωθυπουργός.

Η αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε χθες διαδοχικές επιθέσεις σε υπουργούς της κυβέρνησης την ώρα που ο γραμματέας της Λευτ. Αυγενάκης κατήγγελλε -όπως κάνει δύο φορές την εβδομάδα- νέες “σκανδαλώδεις προσλήψεις”.

Στο στόχαστρο της “γαλάζιας” κριτικής μπήκαν ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης για τις δηλώσεις του περί τη ΔΕΗ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος, αλλά και ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος για όσα είπε στη Βουλή σχετικά με την αξιολόγηση και την κυβερνητική οικονομική πολιτική. “Η ελληνική κοινωνία και η οικονομία δοκιμάζονται σκληρά από την πολιτική της κυβέρνησης και τους χειρισμούς της στο θέμα της αξιολόγησης. Την ίδια ώρα, οι υπουργοί δίνουν ρεσιτάλ αποτυχίας, κυνισμού και θράσους” υπογράμμισε η Ν.Δ. κατηγορώντας τον Ευ. Τσακαλώτο πως “ομολογεί την αποτυχία τους και την εξόντωση της μεσαίας τάξης”, τον Π. Σκουρλέτη πως “το πρωί καταγγέλλει συμφέροντα και δηλώνει ότι διαφωνεί με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και το απόγευμα παραδέχεται κυνικά ότι θα ψηφίσει 'ναι σε όλα'» και τον Δ. Τζανακόπουλο πως “με περίσσιο θράσος δηλώνει “χαρούμενος” για μια συμφωνία που θα κόβει τις συντάξεις και θα φέρνει νέους φόρους”. “Δυστυχώς η χώρα έχει μια αποτυχημένη κυβέρνηση που μόνο βάρη, ανασφάλεια και μιζέρια μπορεί να προσφέρει στις Ελληνίδες και τους Έλληνες” κατέληξε η Ν.Δ., αποφεύγοντας, πάντως, να επαναλάβει, στην ανακοίνωσή της, το αίτημα περί εκλογών.

Υπουργείο Οικονομικών: “Case study ψυχολογικής προβολής η ανακοίνωση της Ν.Δ.”

Η επίθεση της Ν.Δ. στον Ευ. Τσακαλώτο προκάλεσε το σκωπτικό σχόλιο του γραφείου Τύπου του υπουργείου Οικονομικών. “Η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που επιδίδεται σε ανάλυση της ομιλίας του υπουργού Οικονομικών στη χθεσινή διημερίδα του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, αποτελεί εξαιρετική περίπτωση μελέτης του φαινομένου της ψυχολογικής προβολής” υπογράμμισε χαρακτηριστικά η οδός Νίκης.

ΣΥΡΙΖΑ: “Η Ν.Δ. ξέχασε να ζητήσει εκλογές, την κάλυψε ο Σημίτης”

Στην ανακοίνωση της Ν.Δ. απάντησε και το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ συνιστώντας στην αξιωματική αντιπολίτευση “προσοχή στο κενό μεταξύ εκλογών και 'κοπτοραπτικής'”. “Αντιλαμβανόμαστε τον πανικό του κ. Μητσοτάκη γιατί επιβεβαιώνεται πως καταντά γραφικός, αλλά συνιστούμε ψυχραιμία” τόνισε η Κουμουνδούρου, για να προσθέσει με νόημα: “Η Ν.Δ. στην ανακοίνωσή της ξέχασε να ζητήσει εκλογές. Μάλλον την κάλυψε ο κ. Σημίτης”.

Εξαγωγή της θεωρίας των δύο άκρων στη Μάλτα

Εν τω μεταξύ χθες ο Κυρ. Μητσοτάκης έκανε το ντεμπούτο του στο συνέδριο του ΕΛΚ μιλώντας στη Μάλτα για το μέλλον της Ευρώπης. Παρότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. απέφυγε τις εσωτερικές πολιτικές αναφορές -που θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει σήμερα με την Άν. Μέρκελ...- δεν παρέλειψε να τραβήξει το χαλί από την κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, μιλώντας σε διεθνές ακροατήριο και ενώπιον πολλών ηγετών ευρωπαϊκών χωρών, ο πρόεδρος της Ν.Δ. χαρακτήρισε την κυβέρνηση “λαϊκιστική”, προσπαθώντας να “συμψηφίσει” την κυβέρνηση της Αριστεράς με ακροδεξιούς λαϊκιστές (Λεπέν, Βίλντερς κ.ά.).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL