Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Κρεσέντο κινδυνολογίας από τον πρόεδρο της Ν.Δ. / "Συναντίληψη" Μητσοτάκη - Στουρνάρα σε συνάντηση μιάμισης ώρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κρεσέντο κινδυνολογίας από τον πρόεδρο της Ν.Δ. / "Συναντίληψη" Μητσοτάκη - Στουρνάρα σε συνάντηση μιάμισης ώρας

Την όξυνση του πολιτικού κλίματος στο παρά πέντε της συμφωνίας για τη δεύτερη αξιολόγηση ενορχηστρώνει ο Κυρ. Μητσοτάκης ανεβάζοντας τους τόνους για εκλογές, την ώρα που επιχειρεί να “εκμεταλλευθεί” πολιτικά τις παρεμβάσεις του Γ. Στουρνάρα για την εκκρεμούσα αξιολόγηση και να “σαμποτάρει” τη διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης.

Ως προς το τελευταίο είναι χαρακτηριστικά όσα είπε χθες, στους “γαλάζιους” τομεάρχες. Ο Κυρ. Μητσοτάκης έφτασε στο σημείο ακόμη και να... αλλοιώσει την απαντητική επιστολή του προέδρου της Κομισιόν Ζ. Κλοντ Γιούνκερ προς τον Αλ. Τσίπρα, για να ισχυριστεί ότι ο κ. Γιούνκερ είπε στον πρωθυπουργό ότι “εργασιακό κεκτημένο δεν υφίσταται”! Παράλληλα, προσπάθησε να απαξιώσει τη διεκδίκηση του Μεγάρου Μαξίμου για την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων κατηγορώντας την κυβέρνηση πως “παριστάνει ότι αγωνίζεται για τις σχέσεις εργασίας, αλλά δεν νοιάζεται για τις θέσεις εργασίας που χάνονται”. “Μιλούν κάποιοι για εργασιακό μεσαίωνα και ξεχνούν ότι μεσαίωνας είναι αυτό που υπάρχει σήμερα στην αγορά εργασίας” συνέχισε ο Κυρ. Μητσοτάκης, αποφεύγοντας παράλληλα να πάρει σαφή θέση και για το θέμα της ΔΕΗ.

“Η κατάσταση οδηγεί σε κατάρρευση της ΔΕΗ προς όφελος των ανταγωνιστών της. Η ΔΕΗ έχει απολέσει το 75% της χρηματιστηριακής αξίας. Για τη διάλυση της ΔΕΗ η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη” είπε, επενδύοντας στην κινδυνολογία σχετικά με τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.

Βαφτίζει μονόδρομο το τέταρτο Μνημόνιο!

Άλλωστε ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν εφείσθη κινδυνολογίας, εφ’ όλης της ύλης, θέλοντας να αποκομίσει πολιτικά οφέλη από την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια που έχει προκύψει από την εκκρεμότητα στην διαπραγμάτευση Αθήνας - δανειστών: “Τα σημάδια για την οικονομία είναι απογοητευτικά, η αγορά έχει αποσταθεροποιηθεί, το Δημόσιο έχει κηρύξει στάση πληρωμών, το φιάσκο με τον ΕΦΚΑ απειλεί με κατάρρευση όλο το ασφαλιστικό σύστημα, έχουμε εκροή καταθέσεων και χιλιάδες επιχειρήσεις και πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους. Τα 'κόκκινα' δάνεια τραυματίζουν το τραπεζικό σύστημα που αδυνατεί να στηρίξει την ανάπτυξη” είπε, μεταξύ άλλων, σε ένα καταστροφολογικό κρεσέντο ο πρόεδρος της Ν.Δ., φτάνοντας στο σημείο να “προφητέψει” τέταρτο Μνημόνιο: “Αν η οικονομία δεν αποκτήσει αναπτυξιακή δυναμική δεν θα βγούμε στις αγορές το 2018 και το τέταρτο Μνημόνιο θα γίνει μονόδρομος” τόνισε. Μάλιστα, με αυτό το “επιχείρημα” επανέφερε στο τραπέζι το αίτημα για εκλογές λέγοντας, μάλιστα, ότι οι εκλογές θα λειτουργήσουν ως κάθαρση”.

Συμφώνησαν στις ανησυχίες...

Ταυτόχρονα ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν παρέλειψε να εκμεταλλευθεί πολιτικά και την αβεβαιότητα που προκαλούν το τελευταίο διάστημα οι ολοένα και αυξανόμενες παρεμβάσεις του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας Γ. Στουρνάρα. Μάλιστα, χθες, ο Κυρ. Μητσοτάκης συναντήθηκε επί μιάμιση ώρα με τον διοικητή της ΤτΕ και, παρότι συμφωνήθηκε να μην γίνουν δηλώσεις, όλες οι πληροφορίες συνέκλιναν στο συμπέρασμα ότι μεταξύ των δύο ανδρών διαπιστώθηκε... “συναντίληψη”.

Σύμφωνα με “γαλάζιες” πηγές, ο Κυρ. Μητσοτάκης παρουσίασε στον Γ. Στουρνάρα (με τον οποίο είχαν υπάρξει μέλη του ίδιου υπουργικού συμβουλίου επί κυβέρνησης Σαμαρά...) την “ανησυχία” του για όλους τους δείκτες της ελληνικής οικονομίας. Κατά τις ίδιες πηγές ο κεντρικός τραπεζίτης... συμφώνησε με τις ανησυχίες Μητσοτάκη και παρουσίασε αναλυτικά στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τις επιπτώσεις στην οικονομία, αλλά και στο τραπεζικό σύστημα, από την εκκρεμότητα στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Δεν σχολιάζει η ΤτΕ

Κύκλοι της ΤτΕ αρνήθηκαν να σχολιάσουν πρόσθέτοντας πως ό,τι έχει να πει ο διοικητής το λέει μόνος του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL