Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.6°C19.1°C
1 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.6°C15.0°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.6°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 67%
Αλ.Τσίπρας: Όλες οι υποθέσεις διαφθοράς θα φτάσουν μέχρι τέλους (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλ.Τσίπρας: Όλες οι υποθέσεις διαφθοράς θα φτάσουν μέχρι τέλους (Video)

Ολομέτωπη επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλ.Τσίπρας κατά την διάρκεια της συζήτησης για την συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για τα εξοπλιστικά.https://www.youtube.com/embed/us3uJZAc7_4?rel=0

"Ο κόσμος περιμένει μια καθαρή απάντηση από τα κόμματα που οδήγησαν τη χώρα στην χρεοκοπία Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ και σήμερα ζητάνε και τα ρέστα. Αλλά απ' ότι φαίνεται μάταια την περιμένει..." σημείωσε ο Αλ.Τσίπρας υπογραμμίζοντας: "Η συζήτηση που γίνεται σήμερα αφορά τον κ. Παπαντωνίου και προκλήθηκε μετά από αίτημα των βουλευτών της πλειοψηφίας. Επειδή οι πολίτες βιώνουν μια σκληρή δημοσιονομική καθημερινότητα να τονίσω ότι μιλάμε για πράξεις ή παραλείψεις που συνέβησαν το 2003. Έχουν περάσει 14 χρόνια μέχρι σήμερα που όλοι συναινούν ότι πρέπει να γίνει προανακριτική; Ειδικά όταν μιλάμε για υποθέσεις που ζημίωσαν το Δημόσιο δεκάδες εκατομμύρια. Γιατί αυτή η καθυστέρηση;"

Παρόλο που έχουν πει ότι θα ψηφίσουν την πρόταση τα δύο κόμματα αυτά για σύσταση προανακριτικής φρόντισαν να απουσιάζουν. Ούτε η κ. Γεννηματά είναι εδώ ούτε ο κ. Μητσοτάκης από πολιτική επιλογή. Ο ελληνικός λαός θα βγάλει τα συμπεράσματά του για την φυγομαχία αυτή" τόνισε ο πρωθυπουργός για να συμπληρώσει "αν δεν υπήρχε αλλαγή ηγεσίας το 2015 η συζήτηση για τα εξοπλιστικά επί Παπαντωνίου δεν θα γινόταν ποτέ ανέφερε ο κ.Τσίπρας".

"Τη στάση σας κρίνει ο ελληνικός λαός, το μεγαλύτερο έγκλημα δεν είναι τόσο τα πιθανά εγκλήματα των υπουργών σας που θα διερευνηθούν αλλά η τοξικότητα που ποτίσατε την ελληνική κοινωνία. Δημιουργήσατε ένα καθεστώς του έλα μωρέ, όλοι πάνω κάτω κλέφτες είναι. Υποβιβάσατε και εξευτελίσατε το πολιτικό σύστημα. Είχατε το λάθος να κουνάτε το δάχτυλο στους Έλληνες πολίτες και να λέτε "μαζί τα φάγαμε" επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

"Όσο έχουμε εμείς την πλειοψηφία στη Βουλή και θα την έχουμε για πολλά χρόνια ακόμα, όλες οι υποθέσεις διαφθοράς θα φτάσουν μέχρι τέλους" είπε ο Αλ.Τσίπρας.

«Μπορεί κανείς να βάζει στην ίδια ζυγαριά τις μίζες για τα εξοπλιστικά προγράμματα ή τις μίζες του ΚΕΕΛΠΝΟ, με αυτούς που προσπαθούν να βγάλουν στο φως όλα όσα εσείς κάνατε;»: το, ρητορικό, αυτό ερώτημα έθεσε εισαγωγικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Αφορμή είχε σταθεί η επίθεση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νίκου Δένδια, που είχε εξαπολύσει νωρίτερα αιχμές κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

https://twitter.com/atsipras/status/846776976371265538

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL