Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
12.5°C18.1°C
1 BF 68%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
11.6°C16.0°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C14.9°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.9°C
2 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.3°C14.1°C
2 BF 54%
"Ναι" από το ΚΚΕ για σύσταση Προανακριτικής για Παπαντωνίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Ναι" από το ΚΚΕ για σύσταση Προανακριτικής για Παπαντωνίου

«Η φασιστική Χρυσή Αυγή δεν έχει καν το ηθικό ανάστημα να αναφέρεται στη δράση του Μπελογιάννη και του ΚΚΕ. Όταν αυτός πολεμούσε τους ναζί κατακτητές, αυτοί ήταν αυτοί που συνεργάστηκαν μαζί τους, φορούσαν κουκούλες και έστελναν αγωνιστές στο εκτελεστικό απόσπασμα. Δεν μπορούν ακόμα να χωνέψουν την ήττα του φασισμού από τον Κόκκινο Στρατό», υπογράμμισε ο εισηγητής του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής απαντώντας στην επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής νωρίτερα στην Ολομέλεια.

Για την πρόταση συγκρότησης προανακριτικής επιτροπής, ο Σάκης Βαρδαλής ανέφερε ότι το ΚΚΕ θα ψηφίσει «υπέρ» ωστόσο υπογράμμισε ότι λαμβάνονται υπόψη τα αποτελέσματα από παρόμοιες επιτροπές στο πρόσφατο παρελθόν. Ταυτόχρονα, ο βουλευτής του ΚΚΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιλέγει να καταθέσει αυτή την πρόταση τώρα γιατί θα λειτουργήσει αποπροσανατολιστικά στη λαίλαπα των νέων μέτρων και για να καλύψει τα πραγματικά αίτια της καπιταλιστικής κρίσης. Στόχος είναι, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «να πιστέψουν οι πολίτες ότι η οικονομική κρίση είναι συνέπεια κάποιων που τα φάγανε, που κάνανε ρεμούλες, που λαδώθηκαν και όχι ως αποτέλεσμα του καπιταλιστικού συστήματος και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης».

Για τις υποθέσεις που θα τεθούν στην έρευνα της προανακριτικής επιτροπής, ο κ. Βαρδαλής είπε ότι «δεν είναι παρά ένα απλό σύμπτωμα μιας πραγματικά σκανδαλώδους και διαχρονικής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα –και της σημερινής. Μιας πολιτικής που εδώ και δεκαετίες σημαίνει ότι οι προμήθειες πολεμικού υλικού για τις Ένοπλες Δυνάμεις δεν εξυπηρετεί, όπως θα έπρεπε, αποκλειστικά και μόνο την υπεράσπιση των συνόρων, αλλά σε σημαντικό βαθμό είναι προσανατολισμένες στις απαιτήσεις που πηγάζουν από την ανάγκη υπηρέτησης των ΝΑΤΟϊκών σχεδίων».

«Η Ελλάδα είναι 10η χώρα στις εξοπλιστικές δαπάνες», είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ και πρόσθεσε ότι «μέσω των αντισταθμιστικών οι πολεμικές βιομηχανίες εξαγοράζουν, διαφθείρουν για να εξασφαλίσουν μεγαλύτερα κέρδη και να είναι πιο ανταγωνιστικές από τους αντιπάλους τους».

Ο Σάκης Βαρδαλής υπενθύμισε τις πάγιες θέσεις του ΚΚΕ και τις προτάσεις του για τον περιορισμό των φαινομένων της διαφθοράς, δηλαδή, την ονομαστικοποίηση των μετοχών των ανωνύμων εταιριών, την κατάργηση κάθε είδους απορρήτου (τραπεζικού, εταιρικού κ.λπ.), την απαγόρευση των λεγόμενων off shore εταιριών κ.λπ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL