Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
14.8°C20.7°C
1 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.2°C
1 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
12.0°C17.7°C
2 BF 81%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C17.8°C
3 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.9°C17.9°C
0 BF 87%
Στοχοποίηση της κυβέρνησης Σημίτη "βλέπει" ο Γ. Παπαντωνίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στοχοποίηση της κυβέρνησης Σημίτη "βλέπει" ο Γ. Παπαντωνίου

Η πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τα εξοπλιστικά προγράμματα «εξυπηρετεί αποκλειστικά πολιτικές σκοπιμότητες», ισχυρίζεται ο πρώην υπουργός Γ. Παπαντωνίου στο σημείωμα που απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση ενόψει της σημερινής συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής για την λήψη απόφασης για την συγκρότηση της Προανακριτικής Επιτροπής.

Ο Γ. Παπαντωνίου υποστηρίζει ότι επί 14 χρόνια όλες οι συμβάσεις του υπουργείου Εθν. Άμυνας έχουν υποστεί «εξονυχιστικό έλεγχο» χωρίς να έχει βρεθεί «καμία απολύτως ένδειξη -ή υποψία ένδειξης- παράνομων ή παράτυπων ενεργειών ή παραλείψεών μου».

Ο Γ. Παπαντωνίου αποδίδει πολιτικά κίνητρα στην πρόταση για τη σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής επικαλούμενος μάλιστα τη σχετική ομιλία του πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Γ. Παπαντωνίου μέσα από την πρόταση αυτή επιδιώκεται «η επικοινωνιακή κάλυψη του αδιεξόδου της πολιτικής της κυβέρνησης» ενόψει των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, καθώς και η «στοχοποίηση του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που βρίσκονται σε τροχιά ανάκαμψης».

Ο Γ. Παπαντωνίου υποστηρίζει ακόμα ότι επιδιώκεται κι η «τιμωρία» της κυβέρνησης Σημίτη για τα οικονομικά επιτεύγματά της που επέτρεψαν στην χώρα να ενταχθεί στην Ευρωζώνη σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτό είναι το 'έγκλημα' για το οποίο πληρώνουμε το τίμημα της κατασυκοφάντησης, η επιτυχία και κατ’ επέκταση η πρόοδος της χώρας δεν συγχωρήθηκαν».

Ο Γ. Παπαντωνίου ισχυρίζεται ότι στις έξι δικογραφίες που αναφέρονται στην πρόταση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής «δεν υπάρχει και δεν επιχειρείται καν να επισημανθεί καμία απολύτως σύνδεση με ενέργειες ή παραλείψεις για τις οποίες μπορώ, άμεσα ή έμμεσα, να θεωρηθώ υπεύθυνος σε ό,τι αφορά την πρόκληση των δήθεν ζημιών», ενώ υποστηρίζει επίσης ότι δεν αναφέρεται κανένα στοιχείο για την κατηγορία περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Σχετικά με την εκδίκαση των υποθέσεων πόθεν έσχες, ο Γ. Παπαντωνίου επικαλείται «νομική διχογνωμία» και ισχυρίζεται ότι η σύζυγός του άνοιξε λογαριασμό στην HSBC για τα παιδιά της το 2000, πριν δηλαδή από την τοποθέτησή του στη θέση του υπουργού Εθν. Άμυνας, ενώ το επίμαχο ποσό έχει δηλωθεί και φορολογηθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL