Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.3°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.2°C13.3°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.5°C14.3°C
3 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.7°C11.9°C
4 BF 82%
Αιχμές κατά Σαμαρά-ηγεσίας / Άνοιξε παλιές πληγές στη Ν.Δ. το Βατοπέδι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αιχμές κατά Σαμαρά-ηγεσίας / Άνοιξε παλιές πληγές στη Ν.Δ. το Βατοπέδι

Τις... παλιές πληγές άνοιξε στη Ν.Δ. η αθωωτική απόφαση για το σκάνδαλο της μονής Βατοπεδίου, παρά τους προχθεσινούς “πανηγυρισμούς” εκ μέρους του Κ. Καραμανλή, αλλά και από τα κεντρικά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Καίτοι υπήρξαν “καραμανλικοί” που παρατήρησαν ότι για τη χθεσινή απόφαση η Ν.Δ. αρκέστηκε σε μια... ανακοίνωση τεσσάρων αράδων, αντί μιας δήλωσης του Κυρ. Μητσοτάκη, η αντιμετώπιση του θέματος δείχνει την κοινή προσπάθεια "ξεπλύματος" των ευθυνών της Ν.Δ. και από την ηγεσία του κόμματος, και από τους "καραμανλικούς".

Αιχμές

Ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε, η απόφαση της Δικαιοσύνης άνοιξε παλιές πληγές, από τότε που το Βατοπέδι είχε διχάσει τη Ν.Δ. Στην αντεπίθεση πέρασε χθες ο τότε υπουργός Επικρατείας και ένας εκ των βασικών εμπλεκομένων στην υπόθεση Θ. Ρουσόπουλος, εκφράζοντας την ελπίδα ότι “θα βρουν το θάρρος” κάποια στελέχη της Ν.Δ. “να ζητήσουν συγγνώμη”. Μιλώντας στον ρ/σ Πρακτορείο 104,9, o Θ. Ρουσόπουλος ρωτήθηκε και για τις αιχμές που άφησε ο Γ. Βουλγαράκης κατά της Ν.Δ. και υπογράμμισε ότι “Ο κ. Βουλγαράκης αναφέρεται σε μια δήλωση η οποία είχε γίνει από τον τότε αρχηγό του κόμματος, τον κ. Σαμαρά και είχε απαξιώσει τον κ. Βουλγαράκη, εμένα και τον κ. Παυλίδη για άλλους λόγους”. “Η αλήθεια είναι ότι εις ό,τι με αφορά ο κ. Σαμαράς το 2014 με κάλεσε στα 40 χρόνια που γιόρτασε η Ν.Δ. και είχα πει από τότε ότι αυτή ήταν μια έμπρακτη συγγνώμη» είπε ο κ. Ρουσόπουλος, αφήνοντας, πάντως, αιχμές για στελέχη “οι οποίοι δεν πρωταγωνιστούν σήμερα στην πολιτική ζωή του τόπου, βουλευτές κάποιων περιφερειών, κάποια στελέχη που δεν έχαναν ευκαιρία για να βγαίνουν στα τηλεοπτικά παράθυρα και να μιλούν εναντίον τής τότε ηγεσίας της Ν.Δ., εμού προσωπικώς κοκ”.

Σε ό,τι αφορά τον Γ. Βουλγαράκη, με ανάρτησή του στο Facebook άφησε αιχμές κατά της Ν.Δ., λέγοντας ότι “Η παράταξη που υπηρέτησα χρόνια υπήρξε πάντα φοβική και ενοχική”. “Δεν στήριξε ποτέ τους ανθρώπους της, ακόμα κι αν ήξερε την αλήθεια. Αντίθετα, δε δίστασε να τους δώσει ως βορά ακόμα και από τα σκαλοπάτια του κόμματος” πρόσθεσε, “φωτογραφίζοντας” τη σχετική αποδοκιμασία εκ μέρους του Αντ. Σαμαρά έξω από τα τότε γραφεία της Ν.Δ. στη Ρηγίλλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL