Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Τριήμερο παράλληλων εκδηλώσεων στη Ρώμη / "Η δική μας Ευρώπη" απευθύνεται στη σύνοδο κορυφής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τριήμερο παράλληλων εκδηλώσεων στη Ρώμη / "Η δική μας Ευρώπη" απευθύνεται στη σύνοδο κορυφής

ΡΩΜΗ. «Θέλουμε να ξαναγράψουμε τις συμφωνίες και να καταργήσουμε τους φράχτες, για να οικοδομήσουμε μια Ευρώπη της Δημοκρατίας, της ειρήνης, των δικαιωμάτων, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης» τόνισαν οι δεκάδες οργανώσεις που συνυπέγραψαν το κάλεσμα της «Δικής μας Ευρώπης», ένα είδος κοινωνικού φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με τη σύνοδο κορυφής, φιλοξενώντας συζητήσεις που θα διεξαχθούν στα κεντρικά γραφεία του μεγαλύτερου ιταλικού συνδικάτου CGIL, με τη συμμετοχή του σοσιαλδημοκρατικού δικτύου Solidar, της ιταλικής Βουλής, του Πανεπιστημίου της Ρώμης «Λα Σαπιέντζα» και του Διεθνούς Σπιτιού των Γυναικών. Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου θα ανοίξει αύριο τη συζήτηση των γυναικών.

Στο πανεπιστήμιο θα διεξαχθούν σήμερα η συνεδρίαση του ευρωπαϊκού συντονιστικού της Via Campesina, συζητήσεις για τη Μεσόγειο, το μεταναστευτικό - προσφυγικό, τη δικαιοσύνη στην Παλαιστίνη, το αίτημα μιας νέας κοινής αγροτικής πολιτικής και υγιεινής διατροφής, την περιβαλλοντολογική ατζέντα, την Ευρώπη των πόλεων και των κινημάτων τους, με τη συμμετοχή των δημάρχων της Νέας Φιλαδελφείας και Χαλανδρίου Άρη Βασιλόπουλου και Σίμου Ρούσσου. Η πρώτη ημέρα θα κλείσει με τη μεγάλη συζήτηση που διοργανώσει το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και το Transform και στην οποία, εκτός από τον Έλληνα πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο του ΚΕΑ Γκρέγκορ Γκίζι, θα συμμετέχουν ο γενικός γραμματέας της FIOM Μαουρίτσιο Λαντίνι, η πρόεδρος του Αrci Φραντσέσκα Κιαβάτσι και ο γραμματέας της Κομουνιστικής Επανίδρυσης Πάολο Φερέρο.

Την Παρασκευή το πρωί θα διεξαχθεί το Φόρουμ για το Μέλλον της Ευρώπης, με πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Ομοσπονδιακού Κινήματος, ενώ ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία θα καταθέσει κόκκινα γαρύφαλλα στον τόπο της εκτέλεσης 335 Ιταλών από τους ναζί στις Φόσε Αντρεατίνε.

Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου θα συμμετάσχει, στις 5 μ.μ., σε εκδήλωση των προσωπικοτήτων που στηρίζουν την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων η Μόνικα Ντι Σίστο του κινήματος εναντίον του TTIP, η συνταγματολόγος Άννα Φαλκόνε και η Λουτσιάνα Καστελίνα, ενώ αμέσως μετά θα ξεκινήσει σε διπλανή αίθουσα εκδήλωση της GUE/NLG.

Πορεία το Σάββατο

Οι εκδηλώσεις της «Δική μας Ευρώπης» θα κλείσουν το Σάββατο το μεσημέρι με την πορεία που θα ξεκινήσει από την Πιάτσα Βιτόριο, ενώ έχουν προγραμματιστεί και άλλες δύο πορείες που στρέφονται «εναντίον» του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη ρατσιστική, ξενοφοβική και λαϊκιστική Δεξιά και την άκρα και σεχταριστική Αριστερά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL