Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.7°C
4 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.5°C21.9°C
2 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.4°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C19.5°C
2 BF 45%
Ευρεία στήριξη στο ν/σ για την εγκατάσταση των υψίρρυθμων δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ευρεία στήριξη στο ν/σ για την εγκατάσταση των υψίρρυθμων δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών

Ευρεία στήριξη συγκέντρωσε το νομοσχέδιο για την μείωση του κόστους εγκατάστασης των υψίρρυθμων δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών, καθώς υπερψηφίστηκε επί της αρχής σε επίπεδο επιτροπών της Βουλής από όλα τα κόμματα εκτός το ΚΚΕ και την Χ.Α.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Ν. Παππάς, υπογράμμισε ότι η ευρεία αποδοχή του νομοσχεδίου αυξάνει την ευθύνη του υπουργείου για άμεση εφαρμογή των προβλέψεών του, ενώ επισήμανε ότι η επέκταση των υψίρρυθμων δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών πρέπει να συνδυαστεί με την καθολική πρόσβαση των πολιτών σε αυτά.

Ο Ν. Παππάς τόνισε ότι ο συγκεκριμένος κλάδος είναι αυτός που «μπορεί να καταστήσει όλους τους άλλους κλάδους πιο παραγωγικούς» προσθέτοντας ότι ο ρόλος του κράτους στην ανάπτυξη των δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών θα είναι ισχυρός παράλληλα με την συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. Ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να επωφεληθεί από τις ευκαιρίες που παρέχει η νέα τεχνολογική επανάσταση, επισημαίνοντας ιδιαίτερα στην δυνατότητα της χώρας να καταστεί κόμβος στον χώρο των τηλεπικοινωνιών, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς σε παραδείγματα εφαρμογής των δυνατοτήτων που δίνει η ανάπτυξη των δικτύων αυτών.

Να μην μείνει κανένας πολίτης πίσω

Ο Ν. Παππάς υπογράμμισε επίσης την αναγκαιότητα «να μην μείνει κανένας πολίτης πίσω» στην ανάπτυξη των δικτύων, καθώς αυτό αποτελεί προϋπόθεση για την βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη. «Δεν θα έχουμε καταφέρει τίποτα αν η ανάπτυξη των δικτύων δεν φτάσει στα νησιά» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ν. Παππάς σχολιάζοντας ότι η σημερινή κατάσταση όπου πολίτες σε ορισμένες περιοχές της χώρας δεν μπορούν να δουν τηλεόραση λόγω της ελλιπούς επέκτασης του ψηφιακού σήματος είναι «βαθιά αντιδημοκρατική» κι αποτελεί παραβίαση των δικαιωμάτων των πολιτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL