Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
18.6°C21.8°C
3 BF 75%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
13.8°C16.2°C
3 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.1°C20.0°C
1 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
29 °C
24.4°C28.8°C
6 BF 24%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C15.7°C
0 BF 94%
Ν. Παππάς στη Βουλή: / Ν. Παππάς στη Βουλή: "Ολόκληρες περιοχές χωρίς τηλεόραση εξαιτίας της ανεπάρκειας της DIGEA"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Παππάς στη Βουλή: / Ν. Παππάς στη Βουλή: "Ολόκληρες περιοχές χωρίς τηλεόραση εξαιτίας της ανεπάρκειας της DIGEA"

Την ανεπάρκεια της Digea που στερεί την τηλεόραση από χιλιάδες τηλεθεατές επεσήμανε άλλη μία φορά ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς σε παρέμβασή του χθες στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

"Η εμπειρία δείχνει πως όταν αφήνεις στον ιδιωτικό τομέα την ανάπτυξη των δικτύων δεν κάνεις τίποτα. Και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Digea. Έχω λάβει αμέτρητες ερωτήσεις -δεν σας μιλώ για τους ανθρώπους που είναι σε ορεινές περιοχές ή στα σύνορα, αλλά στην Καλαμάτα. Ενσωματώνουμε εμείς στη Βουλή οδηγία για ευρυζωνικά δίκτυα πέμπτης γενιάς και υπάρχουν περιοχές όπου οι πολίτες δεν βλέπουν τηλεόραση γιατί το δίκτυο δεν επεκτάθηκε επαρκώς" υπογράμμισε ο Ν. Παππάς.

Ευρεία πλειοψηφία για την ευρυζωνικότητα

Οι Επιτροπές ενέκριναν με ευρύτερη πλειοψηφία την ενσωμάτωση οδηγίας για τα δίκτυα ευρυζωνικότητας και Ίντερνετ έως 30 mbps, τα δίκτυα νέας γενιάς και την ψηφιακή ενσωμάτωση. "Δεν συζητάμε για άλλον έναν τομέα της οικονομίας, αλλά για τον τομέα των τομέων της οικονομίας. Μπορεί να κάνει πιο παραγωγική την οικονομία συνολικά. Είναι ο δρόμος για την είσοδο της χώρας στην βιώσιμη ανάπτυξη" τόνισε ο Ν. Παππάς θέτοντας δύο αρχές: "Nα πάμε γρήγορα στις τεχνολογίες και κανείς Έλληνας να μην μείνει πίσω".

"Η απόσταση ανάμεσα στις χώρες που πήραν το τρένο της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης και αυτές που θα καθυστερήσουν θα είναι γεωμετρική" επεσήμανε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής αναφέροντας ότι εκεί όπου εφαρμόζεται η ψηφιακή γεωργία μειώθηκαν τα κόστη κατά το ένα τρίτο, ότι ο πολίτης θα έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες τηλεϊατρικής και ότι θα εγκατασταθούν στην Ελλάδα εταιρείες νέας τεχνολογίας.

Τη συμβολή του νομοσχεδίου στην ανάπτυξη υπογράμμισε και ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης. Επιφύλαξη δήλωσαν από τη Ν.Δ. η Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου και από το ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Μανιάτης. "Προχωράμε με αργούς ρυθμούς στην ενσωμάτωση της ψηφιακής οδηγίας" υποστήριξε η εισηγητής της Ν.Δ., ενώ ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι "δεν είμαι ευχαριστημένος από όσα δεν έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις για την ψηφιακή πολιτική. Όμως η κατάθεση του νομοσχεδίου συνεχίζει την ίδια πεπατημένη" και εκτίμησε ότι δεν θα υπογραφτεί καμία σύμβαση έως τις αρχές του 2018.

Θετικοί για το νομοσχέδιο ήταν ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, το Ποτάμι και ο ανεξάρτητος Χάρης Θεοχάρης, ενώ από το ΚΚΕ ο Γιάννης Δελής θεώρησε ότι "είναι ανέφικτη η οποιαδήποτε ρύθμιση του καπιταλιστικού ανταγωνισμού".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL