Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
Αλ. Τσίπρας: Ο τουρισμός άντεξε και έδωσε την ώθηση που χρειάζεται η οικονομία (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλ. Τσίπρας: Ο τουρισμός άντεξε και έδωσε την ώθηση που χρειάζεται η οικονομία (Video)

Συνεχής είναι η ανοδική πορεία του τουρισμού στη χώρα μας, ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του στο Μέγαρο Μαξίμου με την αντιπροσωπεία του ΣΕΤΕ αποτελούμενη από τον πρόεδρο, Ανδρέα Ανδρεάδη, και τον αντιπρόεδρο, Γιάννη Ρέτσο. Στη συνάντηση συμμετείχε, επίσης, η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.

«Πρέπει να είστε από τους λίγους Έλληνες που έχασαν το στοίχημα και είναι χαρούμενοι», δήλωσε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΕΤΕ, Ανδρέα Ανδρεάδη και συμπλήρωσε ότι το στοίχημα το κέρδισε ο τουρισμός.

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, είναι ρεαλιστικός ο στόχος των 30 εκατομμυρίων επισκεπτών το προσεχές διάστημα. «Ο τουρισμός άντεξε στη κρίση και έδωσε την ώθηση που χρειάζεται η οικονομία».

Ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε επίσης ότι ο τουρισμός είναι μια προστιθέμενη αξία στην οποία πρέπει να γίνουν πράγματα και να έχουμε πολλαπλασιαστικά.

Από την πλευρά του ο κ. Ανδρεάδης τόνισε ότι το 2021 μπορούν τα έσοδα του τουρισμού να κινηθούν στα 19 έως 20 δις. ευρώ με τον αριθμό των τουριστών να αγγίζει τα 35 εκατομμύρια.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, κοινή εκτίμηση ΣΕΤΕ και κυβέρνησης αποτελεί πως ο ελληνικός τουρισμός διατηρεί ισχυρή δυναμική περαιτέρω ανάπτυξης, και πέραν των εντυπωσιακών επιδόσεων των τελευταίων δύο ετών, καθώς φέτος αναμένεται να επιτευχθεί νέο ρεκόρ αφίξεων που θα προσεγγίζουν τα 30 εκατομμύρια.

Σε αυτό το πλαίσιο, συμφωνήθηκε πως στόχος της στενής συνεργασίας των αρμόδιων δημόσιων φορέων και των τουριστικών επιχειρήσεων είναι η υλοποίηση αυτών των αναπτυξιακών δυνατοτήτων με ακόμη μεγαλύτερη συμβολή του τουριστικού κλάδου στο ΑΕΠ και στη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL