Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
"Φρένο" στους "γαλάζιους" βουλευτές που θέλουν υπερψήφιση των αντιμέτρων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Φρένο" στους "γαλάζιους" βουλευτές που θέλουν υπερψήφιση των αντιμέτρων

Έντονες παραμένουν οι διεργασίες στο εσωκομματικό πεδίο της Ν.Δ., ενόψει της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης, αλλά και στον απόηχο του “τσουνάμι” που προκάλεσε η ηχηρή παρέμβαση Μεϊμαράκη. Μάλιστα, χθες, η Ντ. Μπακογιάννη μετέβη στο πολιτικό γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή και η συνάντηση των δύο κορυφαίων πολιτικών στελεχών εντάσσεται, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, στην προσπάθεια της ηγεσίας της Ν.Δ. να κλείσει τα εσωκομματικά μέτωπα και να διασφαλίζει πως η “τάση” που καταγράφεται στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για υπερψήφιση των “αντιμέτρων” δεν θα... εκδηλωθεί στη σχετική ψηφοφορία στη Βουλή.

Πηγές από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού δεν έδιναν χθες καμία πληροφορία για τη συνάντηση του Κ. Καραμανλή με την Ντ. Μπακογιάννη, ενώ αντιστοίχως φειδωλοί ήταν και οι συνεργάτες της τομεάρχου Οικονομίας της Ν.Δ. Μάλιστα, από καλά πληροφορημένες πηγές υποστηρίχθηκε πως επρόκειτο για “μία από τις τακτικές” συναντήσεις μεταξύ των δύο στελεχών της Κεντροδεξιάς.

Προσπάθεια να κλείσουν τα μέτωπα

Ωστόσο, στο παρασκήνιο, η πρωτοβουλία της πρώην υπουργού να μεταβεί στην πλατεία Μαβίλη εντάσσεται στην προσπάθεια του Κυρ. Μητσοτάκη να διασφαλίσει ότι τα εσωκομματικά μέτωπα θα κλείσουν και πως το κόμμα θα εμφανιστεί ενωμένο παρά τις εσωτερικές διαφωνίες, όταν κλείσει η αξιολόγηση. Κατά πληροφορίες, πάντως, ο πρώην πρωθυπουργός επανέλαβε για μία ακόμη φορά αυτό που έχει πολλάκις πει στον ίδιο τον πρόεδρο της Ν.Δ.: ότι, δηλαδή, δεν έχει καμία διάθεση ή πρόθεση να υπονομεύσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Άλλωστε από το περιβάλλον του Κ. Καραμανλή είχαν προβεί σε σχετική διαρροή την περασμένη εβδομάδα, στην ιστοσελίδα newpost.gr, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός “δεν ενδιαφέρεται” για εσωκομματικές συγκρούσεις, αλλά ούτε για την επιστροφή του στην προεδρία της Ν.Δ.

Όπως και να 'χει, όσο κι αν οι συνεργάτες του Κυρ. Μητσοτάκη δύσκολα μπορούν να κατηγορήσουν τον πρώην πρωθυπουργό για υπονόμευση, δεν ισχύει το ίδιο για αρκετά στελέχη του λεγόμενου “καραμανλικού” μπλοκ. Βουλευτές όπως ο Ν. Κακλαμάνης, ο Γ. Βλάχος, αλλά και ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Ευ. Μεϊμαράκης έχουν ουκ ολίγες φορές προκαλέσει ενόχληση στα ηγετικά κλιμάκια του κόμματος. Κατά συνέπεια, παρότι η σχετική πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται, κατά τη χθεσινή συνάντηση ο Κ. Καραμανλής φέρεται να έγινε αποδέκτης του αιτήματος της ηγεσίας του κόμματος να... “συγκρατήσει” στελέχη που έχουν πολιτική αναφορά στον ίδιο.

"Θα κλείσει η αξιολόγηση"

Κατά τα λοιπά, καίτοι κατά τη συνάντηση εκφράστηκε “ανησυχία” για την πορεία των διαπραγματεύσεων περί την αξιολόγηση, συνομιλητές του Κ. Καραμανλή επιβεβαιώνουν ότι η εκτίμηση του πρώην πρωθυπουργού δεν έχει αλλάξει: “η αξιολόγηση θα κλείσει” φέρεται να λέει σε συνομιλητές του.

Κατά τα λοιπά, στο εσωκομματικό μέτωπο η ηγεσία της Ν.Δ. επιχειρεί να επιβάλει τη θέση περί μη ψήφισης ούτε των μέτρων, αλλά ούτε των “αντιμέτρων” -κάτι που αναμένεται να ξεκαθαρίσει και αύριο στη συνεδρίαση της “γαλάζιας” Κ.Ο. ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης. Πέραν αυτών, στη συνάντηση συμφωνήθηκε να στοχοποιηθεί απ’ όλες τις πλευρές της Ν.Δ. ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. Π. Καμμένος, που επικαλείται διαρκώς την “καραμανλική” κληρονομιά της Ν.Δ. Ο Κ. Καραμανλής δεν φαίνεται να έχει κάποια αντίρρηση ως προς αυτό, εξ ου και την περασμένη εβδομάδα ο εξάδελφός του, συνονόματος και συνεπώνυμος βουλευτής Σερρών επιτέθηκε δις στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, χαρακτηρίζοντάς τον “καραμανλικό α λα καρτ”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL