Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C14.5°C
2 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.2°C13.9°C
3 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.1°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
14 °C
12.5°C16.0°C
3 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
10.1°C10.2°C
3 BF 95%
Ψηφίστηκε απ' όλους η τροπολογία από τη Βουλή / Επιστρέφονται τα 85 εκατ. στους υπερθεματιστές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ψηφίστηκε απ' όλους η τροπολογία από τη Βουλή / Επιστρέφονται τα 85 εκατ. στους υπερθεματιστές

Όλα τα κόμματα (πλην της Χρυσής Αυγής) ψήφισαν χθες στη Βουλή την τροπολογία με την οποία ορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις επιστροφής των 85 εκατ. ευρώ της πρώτης δόσης που είχαν πληρώσει οι υπερθεματιστές στον διαγωνισμό για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών.

Η τροπολογία αναφέρει ότι τα 85 εκατ. παρακρατούνται ή συμψηφίζονται αυτεπαγγέλτως μόνο εφόσον υπάρχουν ληξιπρόθεσμες βεβαιωμένες οφειλές στην εφορία ή οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία που δεν έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση. Δεν επιστρέφονται ποσά που ήδη έχουν συμψηφιστεί ή παρακρατηθεί, ενώ για την είσπραξη των ποσών δεν απαιτείται η προσκόμιση φορολογικής ενημερότητας. Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου εξήγησε ότι "η φορολογική ενημερότητα είναι υποχρέωση όταν εισπράττονται χρήματα από τους ιδιώτες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση επιστρέφουμε τα χρήματα μετά από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας".

Ν. Ξυδάκης: Τα εκτροφεία της διαπλοκής να σιωπούν

"Όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να μπει ευταξία και ευνομία στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Η τροπολογία αυτό τον ρόλο παίζει" υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης.

"Το κράτος οφείλει να είναι συνεπές απέναντι στις υποχρεώσεις του όχι μόνο στους υπερθεματιστές αλλά απέναντι σε όλη την ελληνική κοινωνία" είπε ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Κατσαφάδος ισχυριζόμενος ότι "είναι η τελευταία πράξη του Βατερλό που έζησε η κυβέρνηση σε ό,τι έχει να κάνει με τη διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών". "Μπαίνει ταφόπλακα στον περίφημο νόμο Παππά", συμφώνησε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Γιάννης Κεφαλογιάννης.

"Από τη στιγμή που έχει εκπέσει ο νόμος, είναι διαδικαστικό το ζήτημα για να πληρωθούν" σημείωσε από το ΚΚΕ ο Νίκος Μωραΐτης. Για "πράξη τέλους του κυβερνητικού τυχοδιωκτισμού για τις τηλεοπτικές άδειες" έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης.

"Να μπει τάξη σε ένα άναρχο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και αυτό προσπαθήσαμε, αλλά τάξη δεν σήμαινε μια έκθεση του Ινστιτούτου Φλωρεντίας για μόνο τέσσερις άδειες" είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος. "Τα εκτροφεία της ανομίας και της διαπλοκής ας τηρούν αιδήμονα σιγή όταν μιλάμε για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Από τη δεκαετία του 1980 έχουμε το φαινόμενο της ιδιωτικής ραδιοτηλεόρασης και ουδέποτε μπήκε μια τάξη. Ας μπει τώρα. Βοηθήστε, συμβάλετε" τους απάντησε ο Ν. Ξυδάκης.

"Επί 40 χρόνια υπήρχε ανομία, υπήρχε μια κατάσταση στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο τέτοια και η κυβέρνηση ήρθε να φέρει μια τάξη, τουλάχιστον να μπορέσουμε να εισπράξουμε κάποια χρήματα και να βάλουμε τα πράγματα στην τάξη τους" υπογράμμισε και η Κ. Παπανάτσιου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL