Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.7°C
4 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.5°C21.9°C
2 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.4°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C19.5°C
2 BF 45%
Δημοσιογράφοι και "συνεταίροι" στα ονόματα που είπε στη Βουλή ο Π. Πολάκης / "Κατάλογος ρουσφετιών" Γεωργιάδη στο ΚΕΕΛΠΝΟ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δημοσιογράφοι και "συνεταίροι" στα ονόματα που είπε στη Βουλή ο Π. Πολάκης / "Κατάλογος ρουσφετιών" Γεωργιάδη στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Δημοσιογράφοι, συγγενείς και διάφορες κυρίες επιχειρηματικά συνδεδεμένες με τον Άδωνι Γεωργιάδη φέρονται να διορίστηκαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ από τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ., σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Στη χθεσινή επανάληψη των "μονομαχιών" τους ο Π. Πολάκης αποκάλυψε στοιχεία από τον (όπως τον αποκάλεσε) "κατάλογο ρουσφετιών" Γεωργιάδη στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Ουσιαστικά επιβεβαίωσε το δημοσίευμα της "Αυγής" στις 8 Φεβρουαρίου λέγοντας ότι το έγγραφο με τους 23 διορισμούς δεν έχει υπογραφή Γεωργιάδη, αλλά δίπλα στα ονόματα των διορισθέντων υπάρχει το όνομα Θεοδωράκος (πρόκειται για συνεργάτη του Άδ. Γεωργιάδη), το όνομα Γεωργιάδης και σε ένα το όνομα της συζύγου του Ευγ. Μανωλίδου.

Σχολιαστής του ΣΚΑΪ γραφείο Τύπου του Άδωνι

Αυτή τη φορά ο Π. Πολάκης αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα πρόσωπα που είναι στον "κατάλογο ρουσφετιών":

* Δημοσιογράφος (στον ΣΚΑΪ) Βασίλης Μπεσκένης. Ήταν υπεύθυνος του γραφείου Τύπου και είχε μισθό στο υπουργείο Υγείας. Στις 30.6.2014 υπέγραψε σύμβαση στο ΚΕΕΛΠΝΟ ως ΔΕ για να απασχοληθεί ως συνεργάτης στο τμήμα παρεμβάσεων στην κοινότητα. "Δηλαδή μόλις τελειώνετε εσείς και φεύγετε από το υπουργείο ανακαλύψατε ότι έχει ικανότητες στην επιδημιολογία" σχολίασε ο Π. Πολάκης. "Αναφέρεσαι λες και το ΚΕΕΛΠΝΟ πριν και μετά τη θητεία μου δεν έχει 200 συμβάσεις με δημοσιογράφους" απάντησε ο Άδ. Γεωργιάδης.

* Δεμεντή Ιωάννα. Διορίσθηκε από τις 18.9.2013 έως τις 31.5.2014, ενώ εμφανιζόταν ως άμισθη συνεργάτης του γραφείου Τύπου. Ο Π. Πολάκης υπενθύμισε ότι "υπάρχουν και σκωπτικά δημοσιεύματα επειδή ήταν ευειδής κυρία". Ο Άδ. Γεωργιάδης απάντησε ότι έμεινε στο υπουργείο και σε κάποια περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ και ότι ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε σε συνέδριο που διοργανώθηκε από εκείνη.

* Θεοδωράτος Ιωάννης και η σύζυγός του κ. Ιωαννίδου. Διορίστηκαν από 1.11.2013 έως 31.5.2014.

* Κατράβα Παρασκευή. Είναι η αδελφή της κυρίας με την οποία ο Άδ. Γεωργιάδης κατέχει την εταιρεία Ελληνική Αγωγή (σε ποσοστό 70%). Η Ελληνική Αγωγή έχει το 49% της ΑΛΣ Α.Ε. που συνέστησε το 2001 ο Άδ. Γεωργιάδης με τον ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού Blue Sky Νικηφ. Κισσανδράκη. Ο Άδ. Γεωργιάδης δηλώνει στο πόθεν έσχες την Ελληνική Αγωγή, αλλά όχι την ΑΛΣ. Ο Π. Πολάκης είπε ότι το 2014 επί Γεωργιάδη ο Blue Sky πήρε από το ΚΕΕΛΠΝΟ γύρω στα 100.000 ευρώ.

"Το θεωρείτε ηθικό εσείς να είστε υπουργός και ιδιοκτήτης μίας ΕΠΕ που την έχετε μαζί με έναν συνεταίρο και ο συνεταίρος να παίρνει 100.000 ευρώ τη χρονιά που ήσασταν υπουργός;" ρώτησε ο υπουργός.

"Καταρχήν να πληρώσετε τα τιμολόγια στον Blue Sky" απάντησε ο Άδ. Γεωργιάδης σημειώνοντας ότι δεν δηλώνει στο πόθεν έσχες την ΑΛΣ διότι δηλώνοντας την Ελληνική Αγωγή προκύπτουν όλα τα στοιχεία. Ακόμη είπε ότι "όταν ήμουν υπουργός, η ΑΛΣ δεν ήταν δική μου, έχω φύγει από την εταιρεία εδώ και πολλά χρόνια". "Το 2014 από τον ισολογισμό της Ελληνικής Αγωγής προκύπτει ότι έχει το 49% της ΑΛΣ. Ακόμη και σήμερα το τηλέφωνο της ΑΛΣ είναι στο όνομά σας" του απάντησε ο Π. Πολάκης.

"Κάψατε" τους διορισμούς

Ο Π. Πολάκης εμφάνισε δύο έγγραφα του ΚΕΕΛΠΝΟ. Το έγγραφο του Τμήματος Διοικητικής Διαχείρισης αναφέρει ότι οι διορισθέντες δεν είχαν σχέση εργασίας ως ΙΔΑΧ ή ΙΔΟΧ. Όμως το έγγραφο του Τμήματος Οικονομικής Διαχείρισης αναφέρει ότι είχαν έμμισθη σχέση που δεν μπορεί να αποδειχθεί λόγω κατάσχεσης του αρχείου από τη Δικαιοσύνη! "Δηλαδή 'κάψατε' τις συμβάσεις. Τους διορίσατε εκεί και τους κρύψατε" είπε ο Π. Πολάκης. Ο Άδ. Γεωργιάδης ισχυρίστηκε ότι εργάστηκαν σε δράσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ που πληρώθηκαν από ιδιωτικές εταιρείες.

"Εγώ θα σε κλείσω φυλακή"!

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. απείλησε τον Π. Πολάκη πως "όταν με το καλό θα φύγετε, εγώ θα σε κλείσω φυλακή, ο Άδωνις Γεωργιάδης" και ισχυρίστηκε ότι το γραφείο Πολάκη μέσω του συνεργάτη του Πανοτόπουλου "χάλκευσε" τα στοιχεία που ζήτησε η Δικαιοσύνη για τους διορισμούς στις ΜΕΘ από το ΚΕΕΛΠΝΟ. "Εσείς κάνατε τη μήνυση. Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Και απ’ ό,τι μαθαίνω πάει για το αρχείο" απάντησε ο Π. Πολάκης υπενθυμίζοντας ότι "πρώτη φορά χρησιμοποιήσαμε κριτήρια ΑΣΕΠ για τους διορισμούς" και γι’ αυτόν τον λόγο άλλαξε η διοίκηση Γιαννόπουλου.

"Υπηρετικό πολιτικό προσωπικό"

Για την τιμολόγηση των φαρμάκων ο Π. Πολάκης αποκάλυψε ότι "κάνατε οριζόντιο τσεκούρωμα, αλλά προφυλάξατε συγκεκριμένες εταιρείες". Για παράδειγμα σε φάρμακο που ο ΕΟΦ πρότεινε τιμή 852 ευρώ η τιμή που δόθηκε ήταν πάνω από 1.000 ευρώ. Ακόμη είπε ότι χάρις σε αποφάσεις Γεωργιάδη

* Φάρμακα που άλλαζαν περιεκτικότητα (π.χ. Lucentis) εξαιρέθηκαν από τις μειώσεις.

* Καταργήθηκε η ειδική χονδρική τιμή για τα ακριβά φάρμακα με αποτέλεσμα φάρμακα κόστους 1.000 ευρώ που πωλούνταν 967 να αυξηθούν στα 1.110 ευρώ.

Ακόμη ο Π. Πολάκης είπε: "Το βασικό σας έγκλημα ήταν ότι ποτέ δεν κάνατε διαπραγμάτευση με τις πολυεθνικές. Είχατε στα χέρια σας την ευθύνη των ασφαλιστικών ταμείων που ήταν μονοψώνιο για τις φαρμακευτικές. Στη Γερμανία π.χ. το φάρμακο το πληρώνουν 20-30 ευρώ και εμείς 80 ή 100. Δεν τολμήσατε γιατί είσαστε υπηρετικό πολιτικό προσωπικό".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL