Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.3°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.3°C
4 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C19.9°C
3 BF 54%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.5°C19.3°C
3 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 34%
Δ. Παπαγγελόπουλος: / Δ. Παπαγγελόπουλος: "Εξαίρετο" το πόρισμα Καλούδη, βγήκε από το αρχείο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Παπαγγελόπουλος: / Δ. Παπαγγελόπουλος: "Εξαίρετο" το πόρισμα Καλούδη, βγήκε από το αρχείο

Επιβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ότι το πόρισμα Καλούδη, που επισημαίνει ποινικές ευθύνες για τα δάνεια των κομμάτων, βγήκε από το αρχείο. "Πρόκειται περί μιας εξαίρετης εργασίας", τόνισε απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου.

"Ήδη η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ανέστειλε τη δικογραφία από το αρχείο και εμπλουτίστηκε με το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής που είχε συσταθεί", υπογράμμισε ο Δ. Παπαγγελόπουλος. Υπενθυμίζεται ότι το πόρισμα Καλούδη τέθηκε στο αρχείο όταν η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου με τροπολογία των βουλευτών της Ν.Δ. Τσουμάνη, Χριστογιάννη, Σταμενίτη έδωσε αναδρομική ασυλία σε όσους ενέκριναν τα δάνεια σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης μίλησε επαινετικά για τον εισαγγελέα Καλούδη ("τον γνωρίζω από όταν ήταν πολύ πιο μικρός και φαινόταν η πορεία που θα διαγράψει και το πόρισμά του είναι εξαίρετο", είπε) και υπογράμμισε την προσωπική του νομική εκτίμηση ότι η "επονείδιστη τροπολογία" είναι αντισυνταγματική "γιατί υποκρύπτει αμνηστία". Σημείωσε μάλιστα με νόημα ότι "την αντισυνταγματικότητα δεν την κρίνουν οι εισαγγελείς, αλλά τα αρμόδια δικαστήρια και ο νοών νοείτω".

Ν. Νικολόπουλος: Ο Γ. Στουρνάρας να στείλει στη Δικαιοσύνη τα πορίσματα των συστημικών τραπεζών

Ο Ν. Νικολόπουλος έκανε λόγο για "ήρωα" εισαγγελικό λειτουργό ο οποίος "αντιστάθηκε και έφτασε μέχρι του σημείου στο πόρισμά του να προτείνει 50-60 κατηγορουμένους, πρώην υπουργούς, τραπεζικά στελέχη. Και τώρα κάνουμε τσάμπα μαγκιές;". Υπενθύμισε ότι έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για το πόρισμα Καλούδη και έχει καταθέσει δεκάδες ερωτήσεις στη Βουλή "σε σημείο που να παρεξηγούμαι από κάποιους κύριους Κυρατσάκηδες στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και να λέει, ‘α, έχει βρεθεί μία καινούργια μόδα’. Αυτές είναι τσάμπα μαγκιές". Ακόμη κάλεσε τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα να στείλει στη Δικαιοσύνη και τα πορίσματα των συστημικών τραπεζών, λέγοντας ότι έχει και ποινικές ευθύνες.

Ο Μαρτίνης λέει ονόματα υπουργών

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση του Ν. Νικολόπουλου ο Δ. Παπαγγελόπουλος ενημέρωση ότι διενεργείται προκαταρκτική εξέταση για την καταγγελία - κατάθεση του Ανδρέα Μαρτίνη από τον Κορυδαλλό "και αν υπάρχουν ευθύνες πολιτικών προσώπων, θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία".

Ο βουλευτής είπε ότι ο Α. Μαρτίνης "λέει ονόματα υπουργών. Και εδώ κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε, σφυρίζουμε αδιάφορα" και ζήτησε την κατάθεση της καταγγελίας "για να δούμε ποια είναι η πεθερά υπουργού Υγείας που ήταν αργόμισθη, ποιοι υπουργοί Υγείας, όπως λέει, τον εκβίαζαν, πώς ένα τόσο μεγάλο περιουσιακό στοιχείο, όπως το νοσοκομείο ‘Ερρίκος Ντυνάν’ περιήλθε στα χέρια μιας τράπεζας".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL