Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Το βράδυ νέα συνάντηση θεσμών-ΥΠΕΝ με την συμμετοχή και της ΔΕΗ

Το ΥΠΕΝ σε κάθε περίπτωση επιμένει στην επιλογή, ως εργαλείου μετάβασης, των δημοπρασιών εκτιμώντας ότι μπορεί να οδηγήσει σε αποκλιμάκωση του μεριδίου της ΔΕΗ με ρυθμό 10% ανά έτος

Απόψε στις 8 μμ ορίστηκε το νέο ραντεβού των εκπροσώπων των θεσμών με τον υπουργό ΠΕΝ, Γ. Σταθάκη, με την συμμετοχή, αυτή τη φορά, και του επικεφαλής της ΔΕΗ, Μ. Παναγιωτάκη.

Προφανώς στην κορυφή αυτής της φάσης διαπραγμάτευσης βρίσκεται ο τρόπος επίτευξης του στόχου της απομείωσης του μεριδίου της ΔΕΗ στην λιανική αγορά ηλεκτρισμού στο 50% έως το 2020, που στηρίζεται αφενός στον μηχανισμό των δημοπρασιών (τύπου ΝΟΜΕ), τον οποίο έχει θεσμοθετήσει η κυβέρνηση και η εφαρμογή του βρίσκεται σε εξέλιξη κι αφετέρου στις πρωτοβουλίες της ίδιας της επιχείρησης, με προεξάρχουσα εκείνη της δημιουργίας “μικρών λιανικών” (εταιρείες με μερίδια πελατολογίου της ΔΕΗ), με στόχο την διάθεσή τους στον ανταγωνισμό.

Το ΥΠΕΝ σε κάθε περίπτωση επιμένει στην επιλογή, ως εργαλείου μετάβασης, των δημοπρασιών εκτιμώντας ότι μπορεί να οδηγήσει σε αποκλιμάκωση του μεριδίου της ΔΕΗ με ρυθμό 10% ανά έτος.

Διαμηνύει παράλληλα ότι δεν συζητείται θέμα δομικών μέτρων, επαναλαμβάνοντας στην ουσία ότι δεν τίθεται ζήτημα πώλησης της ΔΕΗ.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Να μη χαθεί η ευκαιρία

Όπως φάνηκε και από τη συζήτηση και τις ψηφοφορίες για τα αναθεωρητέα άρθρα του συντάγματος από την επόμενη Βουλή στις επόμενες εκλογές θα συγκρουστούν δύο κόσμοι. Θα συγκρουστεί η πρόοδος με τη...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο