Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.1°C
4 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.5°C
3 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.0°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.9°C18.9°C
2 BF 45%
Ν. Φίλης: Δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την υπερψήφιση της συμφωνίας για την δεύτερη αξιολόγηση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Φίλης: Δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την υπερψήφιση της συμφωνίας για την δεύτερη αξιολόγηση

Την εκτίμηση ότι δεν «περνάει» η άμεση μείωση των συντάξεων, αλλά κι ότι δεν θα έρθει στην Βουλή συμφωνία που ως αντίμετρο για την μείωση του αφορολόγητου θα προβλέπει την μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλης, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Παράλληλα, ο Ν. Φίλης επέμεινε στις απόψεις του για τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝ.ΕΛ. και τον προοδευτικό χώρο, αλλά και στην ανάγκη να γίνει συζήτηση για το κόστος και την σκοπιμότητα των νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Παρά την απουσία τελικής συμφωνίας για την δεύτερη αξιολόγηση, ο Ν. Φίλης εμφανίστηκε βέβαιος ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την υπερψήφιση της κυβερνητικής πρότασης από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επιβεβαίωσε ότι συναντήθηκε χθες με τον υπουργό Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτο, καθώς «είναι κοντά τα γραφεία μας». Σχετικά με την προσωπική του στάση απέναντι στην κυβέρνηση, ο Ν. Φίλης ξεκαθάρισε ότι είναι «σάρκα εκ της σαρκός» του χώρου κι όχι «σαρκοβόρο», όπως συμβαίνει με τα αστικά κόμματα όπου τα στελέχη προσπαθούν να «φάει» το ένα το άλλο.

Να συζητηθεί στην Βουλή το ζήτημα των εξοπλιστικών προγραμμάτων

Για το ζήτημα των εξοπλιστικών προγραμμάτων, ο Ν. Φίλης υπογράμμισε ότι η ερώτηση που διέρρευσε κι υπογραφόταν από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν προσχέδιο εκφράζοντας δυσαρέσκεια που το κείμενο διέρρευσε. Ο Ν. Φίλης επισήμανε ότι το ζήτημα των νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων πρέπει να συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας. Ο Ν. Φίλης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα με τον υπουργό Εθν. Άμυνας, Π. Καμμένο, παρατηρώντας ότι το ζήτημα θα υπήρχε ακόμα κι αν ήταν επικεφαλής του υπουργείου ο Δ. Βίτσας.

Να επιστρέψουμε στην λογική των πολιτικών οικογενειών

Όσον αφορά τις σχέσεις με τους ΑΝ.ΕΛ., ο Ν. Φίλης επανέλαβε ότι η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν «συγκυριακή» κι όχι «στρατηγική» κι ότι πρέπει να επιστρέψουμε στην λογική των πολιτικών οικογενειών, ιδιαίτερα τώρα που ξεπερνιέται σιγά-σιγά ο διαχωρισμός Μνημόνιο-Αντιμνημόνιο. Ο Ν. Φίλης απέκλεισε κάθε σενάριο συνεργασίας με την Ν.Δ. σε οικουμενική κυβέρνηση και τάχθηκε εκ νέου υπέρ μιας προγραμματικής σύγκλισης με το ΠΑΣΟΚ.

Ο Ν. Φίλης σχολίασε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση ως προς την γραμμή του για τις πολιτικές συμμαχίες και το κάλεσε να ψηφίσει την άμεση εφαρμογή της απλής αναλογικής. Ο Ν. Φίλης αναφέρθηκε και στις απόψεις του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Β. Βενιζέλου, σημειώνοντας ότι η «γραμμή» του Β. Βενιζέλου περί αναγκαιότητας ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματικότητα προϋποθέτει νίκη της Ν.Δ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL