Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.4°C17.6°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.1°C14.9°C
1 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
1 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.7°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
9 °C
8.9°C10.7°C
0 BF 81%
Π. Λιαργκόβας: Θετική εξέλιξη η απόφαση του Eurogroup
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. Λιαργκόβας: Θετική εξέλιξη η απόφαση του Eurogroup

«Θετική εξέλιξη» χαρακτήρισε την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup ο συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, Π. Λιαργκόβας, συμπληρώνοντας ωστόσο «παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί η καθυστέρηση». Μιλώντας στην Επιτροπή της Βουλής για τον έλεγχο της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού, ο Π. Λιαργκόβας απέφυγε να αναφερθεί στην υπαιτιότητα της καθυστέρησης, κάνοντας λόγο για ένα «πολιτικό ερώτημα που ξεφεύγει από τις δικές μας αρμοδιότητες».

Ο Π. Λιαργκόβας επισήμανε ως αρνητικά στοιχεία της απόφασης το ότι δεν διασφαλίστηκε η είσοδος της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης ούτε τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Σημείωσε επίσης ότι η απόφαση του Eurogroup είναι μια «εξίσωση με πέντε αγνώστους», καθώς δεν είναι γνωστό το ακριβές περιεχόμενο των νέων μέτρων, η αξία τους κι οι ρήτρες ενεργοποίησης των αντίμετρων, όπως κι οι αποφάσεις για τα πρωτογενή πλεονάσματα και το χρέος.

Ο συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή τόνισε ότι «δεν υποτιμούμε τα θετικά βήματα» της κυβέρνησης στην υιοθέτηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, συμπλήρωσε όμως ότι υπάρχει απόσταση από την τυπική υιοθέτηση μεταρρυθμίσεων και την ουσιαστική υλοποίησή τους, υπογραμμίζοντας ότι το «μεγάλο στοίχημα» που έχει μπροστά της η κυβέρνηση είναι «να καλύψει το χαμένο έδαφος». Το στέλεχος του Γραφείου Π. Καζάκος σημείωσε ότι έως το τέλος του 2018 είναι διασφαλισμένη η χρηματοδότηση της χώρας, σχολιάζοντας πως «αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αναβληθούν οι αποφάσεις».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL