Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.2°C
2 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
8.1°C13.2°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.0°C13.8°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.8°C
2 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.2°C
0 BF 87%
"Γαλάζια" υποκρισία για τους "χαμένους" της συμφωνίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Γαλάζια" υποκρισία για τους "χαμένους" της συμφωνίας

Σε... ρεσιτάλ υποκρισίας επιδίδεται από χθες η Ν.Δ., καθώς, την ώρα που η αξιωματική αντιπολίτευση ψάχνει νέα αφήγηση έπειτα από την προσυμφωνία των Βρυξελλών και την κατάρρευση του αιτήματος περί εκλογών, “γαλάζια” στελέχη θυμήθηκαν ξαφνικά τους ασθενέστερους, τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους προσπαθώντας να “ποντάρουν” πολιτικά στους “χαμένους” των νέων μέτρων -πριν καν περάσουν τρεις μήνες από τότε που η Ν.Δ. αρνούνταν να ψηφίσει τη χριστουγεννιάτικη ενίσχυση για τους ίδιους χαμηλοσυνταξιούχους!

Μετά τη... σιγή ασυρμάτου του πρώτου εικοσιτετραώρου μετά το Eurogroup, η Ν.Δ. επιχειρεί να ανασυνταχθεί και να βρει νέα αντιπολιτευτική ατζέντα. Παρότι “γαλάζια” στελέχη παραδέχονται, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους, ότι πριν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις σε τεχνικό επίπεδο την ερχόμενη εβδομάδα είναι εξαιρετικά δύσκολο να αξιολογηθεί η τελική δέσμη μέτρων για τη συμφωνία, η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί ήδη να μεγεθύνει το πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση.

Με αιχμή το αφορολόγητο

Μάλιστα ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει ήδη δώσει εντολή στα κεντρικά στελέχη του κόμματος να επικεντρώνουν τον δημόσιο λόγο τους στη μείωση του αφορολόγητου ορίου στοχεύοντας στην προσέλκυση ψηφοφόρων που η Ν.Δ. θεωρεί ότι θα είναι οι “χαμένοι” της -όποιας- συμφωνίας.

Τούτου δοθέντος, ήδη από προχθές ο εκπρόσωπος του κόμματος Βασ. Κικίλιας προέβλεψε ότι “όλοι οι Έλληνες, αλλά κυρίως οι αδύναμοι, η μεσαία τάξη και οι νεότερες γενιές θα πληρώσουν ακριβά τα ψέματα και τον λαϊκισμό των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ.”. Το αυτό αναμένεται να επαναλάβει σήμερα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Επίσης κεντρικά στελέχη της Ν.Δ. έδωσαν βάρος χθες στις δημόσιες παρεμβάσεις τους στους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους, σε μία προσπάθεια να δείξουν ότι θα πληγούν από την μείωση του αφορολόγητου -“ξεχνώντας” τόσο τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ περί “υπέρβασης της λιτότητας” όσο και τα “αντίμετρα” που έχει πετύχει η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση για να παραμείνει μηδενική η επιβάρυνση των πολιτών.

“Μονταζιέρα” κατά Τσακαλώτου

Πέραν αυτών, η αξιωματική αντιπολίτευση επιχείρησε χθες να δημιουργήσει εικόνα κυβερνητικής κρίσης και να... αμφισβητήσει την προσήλωση της κυβέρνησης στο ευρώ εκμεταλλευόμενη τις δηλώσεις της Σ. Βάγκενκνεχτ της γερμανικής Die Linke.

Σε ό,τι αφορά τη “μονταζιέρα” περί... κυβερνητικής κρίσης, “γαλάζιες” πηγές καταλόγιζαν στους επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της κυβέρνησης Ευ. Τσακαλώτο και Γ. Χουλιαράκη “αφωνία” για τα αποτελέσματα του Eurogroup καλώντας τους να ενημερώσουν την κοινή γνώμη για την προσυμφωνία.

“Δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα το γεγονός ότι οι αρμόδιοι υπουργοί Τσακαλώτος - Χουλιαράκης είναι από την περασμένη Δευτέρα εξαφανισμένοι και δεν έχουν ενημερώσει για το αν και τι ακριβώς συζητήθηκε στο Eurogroup για την Ελλάδα. Το μόνο που γνωρίζουν οι πολίτες είναι η προπαγάνδα του Μεγάρου Μαξίμου, μέσω ενημερωτικού σημειώματος, πριν καν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση του Eurogroup” έλεγαν πηγές της Ν.Δ. προσπαθώντας να πυροδοτήσουν φημολογία πως... “κάτι τρέχει” με τον υπουργό Οικονομικών και τον αναπληρωτή του.

Κι αυτό ένα 24ωρο μετά την κοινή εμφάνιση του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα με τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτο στην τετράωρη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ...

Μαξίμου: Επικοινωνιακό στραπάτσο της Ν.Δ.

Κυβερνητικές πηγές αντέδρασαν με σκωπτικό τρόπο στις εν λόγω "γαλάζιες" διαρροές. "Αντί η Ν.Δ. και τα φιλικά σε αυτή διαδικτυακά μέσα να επινοούν κάθε τόσο εσωτερικά προβλήματα στην κυβέρνηση και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, καλό θα ήταν να προτρέψουν τον αρχηγό της κ. Μητσοτάκη να ακούσει τις συμβουλές ιστορικών στελεχών της συντηρητικής παράταξης, που του ζητούν εναγωνίως να συμμαζέψει τον ανεκδιήγητο αντιπρόεδρό του κύριο Γεωργιάδη" έλεγαν κυβερνητικοί κύκλοι προσθέτοντας πως "άλλωστε δεν είναι και μικρό το επικοινωνιακό στραπάτσο στο οποίο οδήγησε τη Ν.Δ. η εμπνευσμένη επικοινωνιακή του στρατηγική".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL