Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Η... παραλίγο μομφή, το "άδειασμα" και το παρασκήνιο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η... παραλίγο μομφή, το "άδειασμα" και το παρασκήνιο

Η αλλαγή γραμμής του Κυρ. Μητσοτάκη και η επιστροφή του κόμματος στην τακτική “κλείστε την αξιολόγηση” δεν προέκυψε μόνο μετά τα σχετικά μηνύματα που εισέπραξε στο Βερολίνο, αλλά και έπειτα από την εσωκομματική αναταραχή που προκάλεσε στη Ν.Δ. η δήλωση του Άδ. Γεωργιάδη πως “δεν θέλει να κλείσει η αξιολόγηση, θέλει να πέσει ο Τσίπρας”.

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. επί της ουσίας εξέφρασε τη “σαμαρική γραμμή” περί “εκλογών εδώ και τώρα”, έτσι όπως την είχε διατυπώσει ο πρώην πρωθυπουργός στην “Καθημερινή” προ μηνός (“φοβάμαι ότι μετά θα είναι πολύ αργά” είχε επισημάνει).

Η διατύπωση του Άδ. Γεωργιάδη είχε προκαλέσει την μήνιν στελεχών του “καραμανλικού” μπλοκ και της “λαϊκής Δεξιάς”, ενώ προβεβλημένοι βουλευτές του κόμματος (Ν. Κακλαμάνης, Γ. Βλάχος, Κ. Τζαβάρας κ.ά.) “άδειαζαν” καθημερινά τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. ζητώντας παρασκηνιακά να πάρει θέση η ηγεσία του κόμματος. Πράγματι, λοιπόν, από την περασμένη Πέμπτη η Ν.Δ. επανήλθε στην γραμμή “να κλείσει έγκαιρα η αξιολόγηση και με τον καλύτερο τρόπο για τη χώρα”, ενώ προχθές ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης “άδειασε” στη Βουλή τον αντιπρόεδρό του. Πάντως, ο ίδιος φαίνεται πως είχε... ενημερωθεί, αφού με εμφάνισή του στον ΑΝΤ1 είχε προσπαθήσει να ισορροπήσει μεταξύ των δύο απόψεων: δήλωσε, δηλαδή, ότι θέλει και η αξιολόγηση να κλείσει, αλλά και... “να φύγει ο Τσίπρας αύριο”, όπως είπε!

Άλλωστε η Ν.Δ. σχεδίαζε να δείξει πόσο “ανησυχεί” για τη διαπραγμάτευση καταθέτοντας πρόταση μομφής αν το αυριανό Eurogroup δεν καταλήξει σε οδικό χάρτη για συμφωνία. Όμως η αντίστοιχη πρό(σ)κληση του πρωθυπουργού προς τον Κυρ. Μητσοτάκη παρέπεμψε στις ελληνικές καλένδες τα σχετικά σχέδια, καθώς “γαλάζιες” πηγές “γείωσαν” τα σχέδια της ηγεσίας του κόμματος ισχυριζόμενες ότι μία πρόταση μομφής ίσως... να την επιθυμούσε ο Αλ. Τσίπρας για να συσπειρώσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL