Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Απέσυραν οι βουλευτές της Ν.Δ. την ερώτηση για το "τάμα του έθνους"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απέσυραν οι βουλευτές της Ν.Δ. την ερώτηση για το "τάμα του έθνους"

Οι αντιδράσεις του προοδευτικού κόσμου και τα αρνητικά σχόλια ακόμη και από τη συντηρητική παράταξη υποχρέωσαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητήσει από τους βουλευτές του να αποσύρουν τις υπογραφές τους από την ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για το "τάμα του έθνους". Και εκείνοι -δίνοντας δείγμα γραφής για το τι θα κάνουν αν ποτέ γίνουν κυβέρνηση- υπάκουσαν...

Η ηγεσία της Ν.Δ. μετά τη χθεσινή πρωινή σύσκεψη αντελήφθη το μέγεθος του λάθους που είχε διαπράξει και κάλεσε 16 βουλευτές του κόμματος που κατέθεσαν την ερώτηση να αποσύρουν τις υπογραφές τους. Υπενθυμίζεται ότι την ερώτηση είχαν υπογράψει οι Σάββας Αναστασιάδης, Γιώργος Βαγιωνάς, Κωνσταντίνος Βλάσης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Στέργιος Γιαννάκης, Θανάσης Δαβάκης, Θεόδωρος Καράογλου, Γιώργος Κασαπίδης, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, Δημήτρης Κυριαζίδης, Γεωργία Μαρτίνου, Ευάγγελος Μπασιάκος, Χρήστος Μπουκώρος, Κατερίνα Παπακώστα, Έλενα Ράπτη και Κωνσταντίνος Σκρέκας.

Επίθεση Νικολόπουλου στον Μητσοτάκη

Έτσι, η ερώτηση έμεινε με τις υπογραφές του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρη Καμμένου και του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου. Ο τελευταίος βρήκε την ευκαιρία να επισημάνει πως "Ο νεοταξίτης Κ. Μητσοτάκης δεν σέβεται ούτε την παράταξη, ούτε την παράδοση, ούτε τον θρησκευόμενο λαό, ούτε τους βουλευτές του, μα ούτε και αυτό το 'τάμα του έθνους'". "Δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά ότι αυτό εντάσσεται σε μια ενσυνείδητη προσπάθεια του Κ. Μητσοτάκη μετατόπισης του πολιτικού, ιδεολογικού στίγματος και του αξιακού κώδικα του κόμματος του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή σε κατευθύνσεις προσαρμοσμένες προς τη νέα τάξη πραγμάτων και την τρέχουσα λογική του 'πολιτικώς ορθού'" προσθέτει ο Ν. Νικολόπουλος.

Και από κοντά η Χρυσή Αυγή υποστήριξε ότι η Ν.Δ. "γυρνά επιδεικτικά την πλάτη στον ελληνισμό και στην Ορθοδοξία" και τάσσεται "υπέρ του Ισλάμ"...

Στ. Θεοδωράκης: Ιδεοληψίες, ακροδεξιές και... ακροαριστερές!

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης έμπλεξε το "τάμα του έθνους" με την ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το Ελληνικό και έγραψε στο Facebook ότι "Κάποιοι στα κόμματα εξουσίας βλέπουν οράματα, κυνηγούν φαντάσματα και υπηρετούν ακροδεξιές και ακροαριστερές ιδεοληψίες".

Υπενθυμίζεται ότι το "τάμα του έθνους" αφορά μια απόφαση της Δ' Εθνοσυνέλευσης του Άργους του Ιουλίου 1829 να προχωρήσει στην ανέγερση ναού του Σωτήρος στην Αθήνα επειδή βοήθησε στην ανεξαρτητοποίηση της Ελλάδας. Το "τάμα" δεν υλοποιήθηκε ποτέ, μέχρι που το θυμήθηκε η χούντα, που προσδιόρισε περιοχή στα Τουρκοβούνια για την ανέγερση περίλαμπρου ναού. Ωστόσο, με την αποκατάσταση της Δημοκρατίας σταμάτησε κάθε προεργασία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL