Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Προκαταρκτική έρευνα για το πόθεν έσχες της Μαρέβας Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προκαταρκτική έρευνα για το πόθεν έσχες της Μαρέβας Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη

Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για το πόθεν έσχες της Μαρέβας Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη έδωσε χθες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, διαβιβάζοντας τη μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει ο Κώστας Βαξεβάνης σε βάρος του πρόεδρου της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκη και της συζύγου του.

Ο Κ. Βαξεβάνης στρέφεται κατά του Κυρ. Μητσοτάκη προκειμένου να ερευνηθεί εάν νόμιμα δεν την περιέλαβε στην ατομική δήλωση πόθεν έσχες και τη σύζυγο του, ενώ ζητάει να διερευνηθούν οι λόγοι για τους οποίους που δεν αναφέρθηκε το επίμαχο διαμέρισμα στο Παρίσι στη δήλωση του πόθεν έσχες όπως και η διαδρομή των χρημάτων με τα οποία έγινε η αγορά του ακινήτου. Η προκαταρκτική έρευνα θα αφορά αρχικά μόνο τη σύζυγό του, καθώς, λόγω του νόμου περί ευθύνης των υπουργών, δεν μπορεί να κινηθεί καμία δικαστική διαδικασία κατά του προέδρου της Ν.Δ. εάν δεν υπάρξει η προηγούμενη συγκατάθεση της Βουλής.

Οι “συμπτώσεις” με την offshore

Αφορμή για την προκαταρκτική έρευνα ήταν προχθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Documento” που εμπλέκει τη σύζυγο του Κυρ. Μητσοτάκη Μαρ. Γκραμπόβσκι με μία offshore εταιρεία, αναφέροντας ορισμένες “συμπτώσεις”. Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με το εν λόγω δημοσίευμα, πέραν του πλουτισμού τής κ. Γκραμπόβσκι και της αγοράς του “σπιτιού του Βολταίρου” στο Παρίσι, η ίδια “συμμετείχε σε επιχειρηματικές δραστηριότητες με πυρήνα τους την κίνηση κεφαλαίων και τις επενδύσεις μέσω ελβετικών τραπεζών”, όπως γράφει η εφημερίδα. “Μία ελβετική εταιρεία, η οποία φαίνεται να ανήκει στη Μαρέβα Μητσοτάκη, έπρεπε να ελεγχθεί στο πλαίσιο της αναζήτησης του πόθεν έσχες, αφού διακινεί μεγάλα ποσά που ανήκουν σε fund και ανώνυμους επενδυτές” σημειώνεται στο ρεπορτάζ, που προσθέτει πως “ακόμη μία εταιρεία, η οποία εντοπίζεται στον κατάλογο των offshore εταιρειών των νησιών Κεϋμάν, φαίνεται πως συνδέεται με κάποια στοιχεία με την εταιρεία της Μαρ. Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, έχει την ίδια διεύθυνση ενώ παρουσιάζεται σε κοινό διαφημιστικό. Επίσης, ένα άτομο το οποίο εργαζόταν σε εταιρεία της Μαρέβας Μητσοτάκη φαίνεται να δραστηριοποιείται στην offshore εταιρεία” τονίζεται στο ρεπορτάζ, ενώ η ίδια η Μαρ. Γκραμπόβσκι, μέσω του δικηγόρου της, αρνήθηκε να απαντήσει στην εφημερίδα, προαναγγέλλοντας πως η συνέχεια θα... δοθεί στο δικαστήριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL