Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.5°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C21.0°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.9°C
3 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
6 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 45%
Χρ. Σπίρτζης: Τον Καλογρίτσα τον βρήκαμε, δεν τον φτιάξαμε
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χρ. Σπίρτζης: Τον Καλογρίτσα τον βρήκαμε, δεν τον φτιάξαμε

Στον δρόμο Πατρών - Πύργου γίνονται τμηματικές διαγωνιστικές διαδικασίες με εκπτώσεις 55%, και όχι αναθέσεις με εκπτώσεις 0% όπως έγινε επί Ν.Δ. για την Ολυμπία Οδό, τόνισε στη Βουλή ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης. Παράλληλα ξεκαθάρισε τη σχέση του με τον όμιλο Καλογρίτσα, που έχει κερδίσει τους 4 από τους 8 διαγωνισμούς στην Πατρών - Πύργου.

"Τον Καλογρίτσα εμείς τον βρήκαμε δεν τον φτιάξαμε. Ο Καλογρίτσας πήρε πολύ μεγάλα έργα επί Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, το μετρό στην Αθήνα, πολλά έργα στη Θέμις Κατασκευαστική. Ο Καλογρίτσας έχει μια μεγάλη εταιρεία δημοσκοπήσεων. Ο Τ. Θεοδωρικάκος είναι το δεξί χέρι του Κυρ. Μητσοτάκη, δεν είναι το δεξί χέρι του Αλ. Τσίπρα ούτε δικό μου", είπε χαρακτηριστικά ο Χρ. Σπίρτζης και πρόσθεσε: "Εγώ βάπτισα τον εγγονό του Καλογρίτσα, γιατί είναι φίλος μου ο γιος του. Να πάω να τον ξεβαπτίσω άμα είναι επειδή έγινα υπουργός".

Πόρισμα "kinder-έκπληξη για τη Ν.Δ."

Στη συζήτηση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Καραμανλής επέμεινε ότι στην Πατρών - Πύργου έγινε κατάτμηση του έργου. "Εάν τμηματικές διαγωνιστικές διαδικασίες δεν σημαίνει τεμαχισμός σε τμήματα ή κατάτμηση, τότε ή τα δικά μου ελληνικά είναι πολύ κακά ή μάλλον δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε", είπε. "Τα ελληνικά σας είναι άψογα, αλλά τα νομικά σας σε σχέση με τα ελληνικά σας πρέπει να τα τσεκάρετε, διότι νομικά στις δημόσιες συμβάσεις, κατάτμηση σημαίνει ότι πας σε διαγωνιστικές διαδικασίες άλλου είδους, όπως πρόχειρους διαγωνισμούς, απευθείας αναθέσεις κ.λπ.", απάντησε ο Χρ. Σπίρτζης.

Ο υπουργός Υποδομών εξήγησε και τη διαφορά πολιτικής φιλοσοφίας ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. "Δεν πάμε να δώσουμε το Πάτρα - Πύργος σε ένα σχήμα μεγάλων εταιρειών, σαν και αυτό που κληρονομήσαμε. Δεν θέλουμε να έχουμε το 84% των δημοσίων έργων σε έξι εταιρείες. Αυτή είναι η πολιτική μας. Δεν μπορεί να υπάρχουν δισεκατομμύρια έργων ανεκτέλεστα στη χώρα, να τα έχουν έξι εταιρείες και ο τεχνικός κλάδος να πεινάει", τόνισε.

Ο Χρ. Σπίρτζης υπενθύμισε ότι έχει στείλει στον εισαγγελέα Διαφθοράς τις καταγγελίες για το έργο Καλλονή - Σίγρι και τον τέταρτο διαγωνισμό του Πάτρα - Πύργος. Μάλιστα ανέφερε ότι έχει ολοκληρωθεί το πόρισμα για το Σίγρι, αλλά θα περιμένει και το Πάτρα - Πύργος "για να είναι kinder - έκπληξη για τη Ν.Δ."!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL